HRVATSKA PRIMA 3.200 IZBEGLICA: Evo gde će biti smeštene!

- S obzirom na trenutnu situaciju u susednim zemljama priprema se organizacija dodatnih privremenih smeštajnih kapaciteta za izbeglice u okviru izrade prethodno spomenutog plana - rekli su u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova

  • 3

Prema planu o raspodeli oko 160.000 izbeglica, Hrvatska bi trebala da primi 3.200 osoba. Još uvek se ne zna gde bi one mogle da budu smeštene, a hrvatski ministar policije, Ranko Ostojić, spominjao je Centar u Ježevu gde može da stane 100 osoba, ali je rekao kako bi tu podizali dodatne šatore.

MAJKA LEŽI NA PRUZI I GRLI SVOJE DETE: Na nju su skočili mađarski specijalci, ali ona se NE DA!

On je predložio i bivše vojne objekte u Puli kao rešenje, međutim IDS je to odbio. U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da se u prihvatilište u Kutini može smestiti oko 100 ljudi, a u prihvatilište u Zagrebu oko 600 ljudi.

- S obzirom na trenutnu situaciju u susednim zemljama priprema se organizacija dodatnih privremenih smeštajnih kapaciteta za izbeglice u okviru izrade prethodno spomenutog plana - rekli su u Ministarstvu.

NEĆEMO U KAMP: Mađarska policija zaustavila voz, migranti udarali u prozore, neće u prihvatni centar!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U akciju će se uključiti i Državna kancelarija za upravljanje državnom imovinom. Oni kažu da imaju objekte koji se brzo mogu staviti u funkciju i koji mogu služiti za prihvatanje izbeglica. Grad Osijek spreman je da osigura smeštaj za 500 ljudi, a Split bi mogao da smesti ljude u bivšu kasarnu Dračevac.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    4. septembar 2015 | 13:40

    Obzirom da oni svi žele u Nemačku ili neku razvijeniju zemlju sa boljim socijalnim davanjima, nije mi jasno zašto ih Mađarska zaustavlja na tom putu. Inače, uskoro nova pokrajina u Nemačkoj. Sećam se kada je pre par godina jedan muslimanski verski vođa rekao da će Evropu pokoriti pomoću demokratije.

  • Mister X

    7. septembar 2015 | 11:13

    Nije tacno.Primice "kao" 1050.Uz granicu sa Srbijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA