POLICAJCI PENDRECIMA TUKU MIGRANTE: Grčka u novom haosu! (VIDEO)

Situacija na ostrvu je na ivici eksplozije zbog dolaska više od 15 hiljada ljudi, većinom sirijskih izbeglica

  • 5

Pripadnici Obalske straže i interventne policije pendrecima su se "borili" sa 2.500 izbeglica na ostrvu Lezbos. Sukobi koji su izbili sinoć između grčke policije i izbeglica na ostrvu Lezbos bili su na "ivici eksplozije".

PENDRECIMA PO LEĐIMA MIGRANATA: Prrocureo snimak na kom grčka policija tuče izbeglice (VIDEO)

- Ovde sam osam, devet dana. Ne mogu više ni da se setim. Neki ljudi su ovde 14 ili 15 dana. Vladu nije briga - rekao je Aledin, sirijski izbeglica koji pokušava da stigne kod brata u Nemačku.

Lezbos je ostrvo od 85 hiljada stanovnika koje se teško nosi sa talasom izbeglica koje stižu sa turske obale na putu za Zapadnu Evropu. Grčka vlada dopremila je dodatno osoblje i brodove da se nose sa 25 hiljada "zaglavljenih izbeglica" pošto Lezbos ima tri puta više izbeglica nego što može da primi, te je Grčka zatražila pomoć od Evropske unije.

Prihvatilište je formirano na napuštenom fudbalskom terenu da bi pomogli da izbeglice sa ostrva stignu do Atine, javlja BBC.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

SELFI NA OBALI: Migranti se dokopali Grčke pa to proslavili fotkanjem na plaži (FOTO)

Situacija na ostrvu je na ivici eksplozije zbog dolaska više od 15 hiljada, većinom sirijskih izbeglica, izjavio je sinoć grčki ministar Janis Muzalas.

HAOS NA GRANICI: Zatvoren auto-put, obustavljen ulazak u Mađarsku, izbeglice krenule peške ka Budimpešti!

Muzalas je rekao da će čamci kojima se izbeglice prebacuju na kontinentalni deo Grčke uskoro početi da koriste i drugu luku kako bi se smanjio pritisak na stanovnike ostrva.

- U Mitileni se nalazi između 15 i 17 hiljada izbeglica, a situacija na ostrvu je vrlo napeta - izjavio je Muzalas.

Muzalas je rekao medijima da su obezbeđeni dodatni trajekti i da će neki brodovi biti korišćeni kao prihvatni centri, te da će 12 hiljada izbeglica da se izmesti sa ostrva u narednih pet dana.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA