NAGRADA POLICAJCU IZ PREŠEVA: Ministar policije Nebojša Stefanović primio heroja o kojem priča ceo svet! (FOTO)

Policajac iz Preševa oduševio je svet kada je uzeo u naručje malog sirijskog dečaka Amira, ne bi li ga tako umirio da ne plače

  • 11

Ministar policije Nebojša Stefanović danas je na svečanom prijemu primio Redžepa Arifija, policajca koji je oduševio ceo svet zato što je uzeo u naručje malog sirijskog dečaka Amira, ne bi li ga tako umirio da ne plače.

Kad vidite ovu fotografiju SRPSKOG POLICAJCA sa BEBOM izbeglicom, biće vam jasno šta Sirijci misle o nama (FOTO)

Stefanović je na konferenciji za novinare obećao da će Arifi biti nagrađen zbog svog gesta jer je u trenutku kada su se ljudska humanost i pažnja u okruženju izgubili pokazao lepo i pristojno lice srpske policije.

- Pokazao je da srpski policajci imaju normalan i pristojan odnos prema svim ljudima koji dođu u našu zemlju i sve nas je dirnula njegova ljudskost - rekao je Stefanović.

Srbija, kako je rekao, nastavlja da bude pristojna i demokratska, civilizovana zemlja, i dobar domaćin, i veoma je posvećena da imigranti budu bezbedni i da ne osećaju dodatni teret.

Fotografija policajca iz Preševa kako drži sirijsko dete obišla je ceo svet i pokazala da se izbeglice u Srbiji zaista tretiraju dostojanstveno i sa poštovanjem.

DRAGI AJLANE, VOLEO BIH I TEBE DA DRŽIM I LJUBIM: Potresan status policajca heroja iz Preševa (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podsetimo, fotografiju je napravila novinarka britanskog radija BBC, Manvina Rana, koja je na svom Tviter profilu napisala: "Izbeglice iz Sirije oduševljene su srpskom policijom: Oni su sjajni, jedini nas ne tretiraju kao životinje".

(EKSKLUZIVNO) ZAGRLIO SAM AMIRA, PLAKAO JE, A ONDA SE OSMEHNUO! Dirljiva ispovest policajca koji je proslavio Srbiju (FOTO)

Policajac Redžep Arifi je u izjavi za Telegraf naglasio da je svojim gestom prvobitno želeo da pomogne majci deteta, tako što će joj pridržati mališana.

ZADNJE REČI UTOPLJENOG SIRIJSKOG DEČAKA: Tata, molim te, nemoj da umreš!

- Pristala je i sela na zemlju, jer više nije mogla da stoji. Dete je plakalo, a posle nekog vremena, kad sam ga zagrlio, počelo je da se smeje i da se igra sa mnom - rekao je Arifi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L

    10. septembar 2015 | 15:57

    Ljudina...mozda nesto naucimo od njega.....bravo bravo

  • Amir

    10. septembar 2015 | 17:45

    Jedan hrvatski portal je brze bolje napisao da je policajac, nakon svega Albanac, a ne Srbin. Pa, majku mu, on radi za srpsku policiju koja ga evo sad i nagradila za jedan tako human gest, sto znaci da srpska policija i srpski narod podrzavaju humana djela. Ja sam Bosanac, nisam Srbin, ali bio bi necovjek kad bi slagao i rekao da me Srbija i Srbi nisu odusevili svojim humanism djelima u ovih proteklih nekoliko sedmica. A posebno mi je drago radi svih ovih nacionalista na nasim prostorima na svakoj strani ...valjda ce vec jednom shvatiti da su 90-te prosle,i da nacionalizam donosi samo zlo ! U nesreci se vide junaci, a u ovom slucaju su to Srbi i Srbija. Svaka vam cast, pokazali ste svima kakve ste samo ljudine !Ma nemam rijeci vise da iskazem svoje postovanje i odusevljenje. Najiskrenije vas sve pozdravljam.

  • SAMIRD

    10. septembar 2015 | 19:50

    ZIV BIO LJUDINO...NAJVECA NAGRADA JE CISTO SRCE I DOBRA DUSA... TO IMAS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA