OTKUCALA JE PONOĆ: Nove mere stupile na snagu, izbeglice još uvek ulaze u Mađarsku!

Na zvaničnom graničnom prelazu "Horgoš 2" policija je ranije večeras u organizovanim grupama propustila veliki broj migranata, da bi taj prelaz u pojedinim trenucima bio i potpuno prazan

  • 3

Oko ponoći, kada su stupile rigorozne mere za ulazak izbeglica u Mađarsku, preko zvaničnog graničnog prelaza "Horgoš 2" veća grupa izbeglica puštena je da uđe u tu zemlju, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

 

Vulin: Migranti neće moći nazad iz Mađarske

 

Na tom graničnom prelazu uoči ponoći okupilo se više stotina izbeglica kojima policija jedno vreme nije dozvoljavala da pređu granicu, ali im je oko ponoći to ponovo omogućeno.

 

Mađarska policija je prethodno prisutnim izbeglicama saopštila da se na svakih 35 metara duž granice nalazi po jedan policajac ili vojnik te su upozoreni da ne pokušavaju da na taj način pokušaju da pređu na teritoriju Mađarske.

 

Na zvaničnom graničnom prelazu "Horgoš 2" policija je ranije večeras u organizovanim grupama propustila veliki broj migranata, da bi taj prelaz u pojedinim trenucima bio i potpuno prazan.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Mađarska policija zatvorila popodne pružni prelaz Horgoš-Segedin, kod mesta Reske, na srpsko-mađarskoj granici, koji su izbeglice sa Bliskog istoka najčešće koristile za prelazak u tu zemlju. Na pružni prolaz, širine oko 40 metara, postavljena je bodljikava žica.

 

U Mađarskoj od ponoći stupa na snagu paket amandmana kojima se pooštravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji, usvojen u parlamentu 4. septembra.

 

Novine koje nove mere podrazumevaju su i učešće vojske u kontroli granice, krivično gonjenje onih koji su je ilegalno prešli, kao i ubrzani procesi razmatranja zahteva za azil.

 

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PUTIN-ica

    15. septembar 2015 | 01:24

    Eeeeee, sta cemo sad, humanitarci?! Dajte im svoje kuce i stanove, to je humano, zar ne?!

  • da

    15. septembar 2015 | 09:54

    Vratiti ih sve nazad otkuda su i došli.Nisu vojno nesposobni.Zar su ostavili roditelje da umiru tamo? kakva djeca!

  • Cira

    15. septembar 2015 | 09:58

    Pa srbija uvek na kraju bude izigrana, to se i moglo ocekivati,sada neka ih politicari i bogatasi smeste u svoje vile i kuce i onako ih imaju po nekoliko a stoje prazne a ne sirotinja sirotinji da daje pomoc .Hocemo u eu idalje a ona davno propala narode opameti se !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA