U Hrvatsku za 24 sata ušlo 5.400 izbeglica!

- Ako ti brojevi pređu hiljade, mi se sa time sada možemo nositi, ali sa desecima hiljada naprosto ne možemo, nemamo kapaciteta - rekla je hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić

  • 7

U Hrvatsku je, u poslednja 24 sata, ušlo oko 5.400 izbeglica, koji u tu zemlju dolaze iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu, javio je jutros HRT, pozivajući se na podatke Crvenog krsta.

SVE VEĆI BROJ MIGRANATA PRISTIŽE U HRVATSKU: Do sada u ovu državu ušlo oko 1200 izbeglica!

Kako se navodi, narednih dana se očekuje još 4.000 izbeglica. Izbeglice na granici dočekuju aktivisti Crvenog krsta koji im dele hranu i piće.

I MI SMO BILI IZBEGLICE: Ovako su Hrvati ZAISTA dočekali migrante koji pristižu iz Srbije

Voz, sa oko 800 izbeglica, stigao je nešto posle pet sati iz Tovarnika u Dugo Selo, ali zasad nije poznato gde će biti prebačeni, javila je Hina, navodeći da će najverovatnije biti odvedeni u Prihvatni centar Ježevo.

OVIM ILEGALNIM PUTEVIMA IZBEGLICE ULAZE U HRVATSKU: Prelaze polja, kukuruze i voćnjake! (FOTO)

Taj voz je noćas krenuo iz Tovarnika, gde je bio i hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.

Kako bi obezbedila koordinisani rad svih nadležnih organa i institucija, hrvatska vlada će danas na sednici osnovati Štab za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska izbeglica u Hrvatsku.

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je juče da Hrvatska može da se nosi sa nekoliko hiljada izbeglica, ali ne i sa desetinama hiljada ljudi, i istakla da bi u tom slučaju Hrvatska zatražila pomoć evropskih i drugih zemalja.

- Ako ti brojevi pređu hiljade, mi se sa time sada možemo nositi, ali sa desecima hiljada naprosto ne možemo, nemamo kapaciteta - rekla je Pusić za Dnevnik HTV-a.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegrag.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA