Poljski i slovački novinari pretučeni, pa uhapšeni na mađarskoj granici!

Prethodno su u jednoj od intervencija protiv grupe izbeglica koja je na kordon bacila kamenice i razne predmete na graničnom prelazu Horgoš, policajci napali pendrecima i zveštača poljske televizije

  • 3

Reportera TVP mađarska policija je izvukla iz mase i uhapsila uz optužbu da je nelegalno prešao granicu

EVROPA ŠOKIRANA: "Događaji na granici Srbije i Mađarske su mračna strana Evrope"

POLOMILI IM SVU OPREMU: Ekipu RTS-a PRETUKLA mađarska policija!

Prethodno su u jednoj od intervencija protiv grupe izbeglica koja je na kordon bacila kamenice i razne predmete na graničnom prelazu Horgoš, policajci napali pendrecima izveštača poljske televizije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Izgledalo je mirno, ali odjednom je mađarska policija krenula na izbeglice, a tukli su i novinare. Tada sam zadobio nekoliko udaraca pendrekom - javio je u program TVP pre hapšenja Taćik, novinar kome su zbog povrede glave mađarski lekari ukazali pomoć.

- Stajali smo veoma blizu mađarske policije. U jednom trenutku, izgubio sam kontakt sa Jacekom. Ne znam šta se dalje dešavalo, ali imao je u ruci mikrofon i videlo se veoma jasno da je novinar- rekao je kamerman TVP-a Pavel Rolak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Slično je prošla i slovačka reporterka Timea Denjikan Bek.

- Sve se odigralo kada smo zajedno sa grupom ostalih novinara posmatrali kako masa izbeglica pokušava da probije na mađarsku stranu preko plota. Pomagala sam porodici da se digne sa zemlje kada su me napali policajci, počeli da udaraju pendrecima, vezali mi ruke i bacili na zemlju - opisala je Bekova kako je uhapšena.

Foto: Tanjug/AP/MTI Foto: Tanjug/AP/MTI

Prema rečima slovačke novinarke mađarski policajci su počeli vulgarno da je psuju i optužili su je da je ilegalno prešla u Mađarsku kada su je vezanu odvukli na mađarsku stranu.

Ova beba ima 4 dana, spava na granici Srbije i Mađarske, a Evropa ne zna šta da radi sa njom (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle hapšenja usred noći policija ju je prevezla u Segedin, gde je tokom saslušanja u pritvoru srela i uhapšenog poljskog i australijskog kolegu.

- Poljak je strašno krvario iz rane na glavi. Kada je konačno dobio bolničku sobu morao je i previjanje da plati - rekla je Timea Bek.

Zbog hapšenja poljskog novinara već je kod mađarskih vlasti intervenisao šef poljske diplomatije Gžegož Shetima, dok je portparol slovačkog Ministarstva spoljnih poslova danas slovačkim medijima rekao da informacije o prebijanju i hapšenju slovačke novinarke tek proveravaju.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/RTS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стефан

    17. septembar 2015 | 15:05

    На који начин неко из ЕУ може нелегално да уђе у Мађарску? Мађари су мало нервозни, изгледа.

  • Алекса

    17. septembar 2015 | 15:46

    Зашто пољски и словеначки новинари подржавају агресију на независну државу?

  • Jonny Bravo

    17. septembar 2015 | 17:43

    Dobro su prosli... bar im ministri nisu osetili ukus suzavca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA