SRBIJA NASTAVLJA DA POŠTUJE MEĐUNARODNE NORME: Ministar Gašić obišao izbeglice na Horgošu (FOTO)

"Onima koji žele da ostanu u Srbiji omogućeni su kvalitetni uslovi, a onima koji žele da nastave put omogućili smo da nesmetano prođu kroz Srbiju", rekao izjavio je ministar Gašić

  • 3

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas izbeglice na graničnim prelazima Horgoš 1 i Horgoš 2 koje već dva dana bezuspešno pokušavaju da pređu u Mađarsku. Nekoliko stotina ljudi iz Sirije, Iraka i Avganistana pozdravilo je skandiranjem „Hvala Srbijo“ dolazak predstavnike Vlade naše zemlje.

HRVATSKI MINISTAR IZBEGLICAMA: Ne dolazite više kod nas, OSTANITE U SRBIJI!

– Srbija je već četiri meseca pritisnuta migrantskom krizom i uz zajednički rad svih nadležnih ministarstava uspevamo da sva lica koja prolaze kroz našu zemlju adekvatno zbrinemo. Onima koji žele da ostanu u Srbiji omogućeni su kvalitetni uslovi, a onima koji žele da nastave put omogućili smo da nesmetano prođu kroz Srbiju – rekao izjavio je ministar Gašić i naglasio da od početka izbegličke krize u našoj zemlji nije zabeležen niti jedan incident.

Nastavićemo da se držimo svih međunarodnih normi i konvencija i da ovim ljudima pružimo maksimalno human odnos i u narednom periodu – rekao je Gašić.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

 

On je odbio da komentariše odnos susednih zemalja prema izbeglicama koje pokušavaju da prođu kroz njihovu teritoriju i podvukao da vlasti Srbije svojim odnosom pokazuju pristup i poštovanju međunarodnih humanitarnih normi, a da su druge zemlje same izabrale svoj način postupanja.

Ministar je naglasio da naše bezbednosne službe prate situaciju u regionu i da za sada nema informacija o većim problemima prilikom prelaska izbeglica u Hrvatsku, te da ti problemi mogu biti prouzrokovani verovatno lošom organizacijom prihvata migranata.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Vojska Srbije je pomogla, prema rečima ministra Gašića, u najvećoj meri u organizaciji prihvata izbeglica na jugu Srbije i u njihovom medicinskom zbrinjavanju.

U toku dana autobusi lokalnih auto-prevoznika većinu izbeglica prevezli su na granicu sa Hrvatskom odakle oni nastavljaju put u zemlje zapadne Evrope.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    18. septembar 2015 | 02:55

    Ostace oni u Srbiji.

  • Milica

    19. septembar 2015 | 14:23

    Kako smo mi glupi ljudi.

  • Sejo

    19. septembar 2015 | 18:32

    To je srbija .....ovo je prilika da pokazemo nase pravo lice..I da nije srbija ono sto misli ceo svet u proslosti ..evo svete gledaj srbiju I nauci nesto kako se postupa sa zivim bicima ...jer onaj koji nije osetio rat nezna sta znaci imati pa nemati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA