HRVATSKI MUP APELUJE: Izbeglice ne čine nikakve zločine, ne nasedajte na provokacije građana!

U vestima koje su se pojavile na društvenim mrežama navodi se lažna informacija o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnog razbojništva i otmica dece

  • 4

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske je na svojoj internet stranici objavilo obaveštenje da se pojavio veći broj lažnih informacija o povećanom broju krivičnih dela za koje su, navodno, odgovorne izbeglice. Radi se o potpuno izmišljenim informacijama kojima je cilj zastrašivanje građana koji se pozivaju da na iste ne nasedaju.

HRVATSKA IZ MINUTA U MINUT: Hrvati doveli izbeglice do Mađarske, a rekli im da ih vode u Zagreb! (LIVESTREAM) (FOTO) (VIDEO)

- Zbog činjenice da se na području Republike Hrvatske trenutno nalazi oko 14 hiljada migranata, društvenim mrežama i elektronskom poštom među građanima je počela da se širi vest da se na našem području u poslednjih nekoliko sati dogodio veći broj krivičnih dela koje su počinili migranti. Navodi se lažna informacija o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnog razbojništva i otmica dece.

Pozivamo javnost da ne nasedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenje normalnog načina života građana. Na području svih naših policijskih uprava nije evidentiran povećan broj krivičnih dela niti prekršaja, kao niti drugih događaja koji se ovde lažno navode.

Naše građane pozivamo da, kao i do sada, omoguće nesmetan rad policije i drugih službi širom Republike Hrvatske - piše u saopštenju.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA