IZBEGLICE PROBILE GRANICU U HRVATSKOJ: Policija razdvaja Sirijce od ostalih migranata!

U grupi koja je noćas pristigla većinom su muškarci, a pojavila se i grupa studenata medicine iz Beča, ali im je policija zabranila da dele lekove

  • 4

U Opatovac je noćas došlo do nekontrolisanog priliva izbeglica iz Srbije, nakon što su oko 22 časa prethodne noći "probili" granicu Bapska.

SELAKOVIĆ TVRDI: Odluka Hrvatske o ZATVARANJU GRANICE sa Srbijom nije RAZUMNA!

Juče je u kampu u Opatovcu registrovano 2.237 osoba, ali oko 3 sata ujutru između 1.000 i 2.000 izbeglica prešlo je granicu sa Srbijom bez pratnje. Izbeglice su se kretale neosvetljenim putem iz smera Bapske i Šarengrada. Nakon dolaska, čekali su ulaz u kamp i registraciju, a policija je počela da uvodi red, odvajaju izbeglice iz Sirije od onih iz drugih zemalja.

KOLINDA O REAKCIJI HRVATSKE NA IZBEGLIČKU KRIZU: Vlada je narušila odnose sa susedima

U grupi koja je noćas pristigla većinom su muškarci, a pojavila se i grupa studenata medicine iz Beča, ali im je policija zabranila da dele lekove. U kampu se konstantno nalazi oko 2.500 ljudi s obzirom na to da su juče seo dan prebacivani za Mađarsku.

Do sada je u Hrvatsku ušlo oko 30 hiljada izbeglica, a većina ih napušta državu preko Mađarske, samo manji deo preko Slovenije. Sve izbeglice koje nisu napustile državu trenutno se nalaze u kampu u Opatovcu, javljaju hrvatski mediji.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borivoje

    22. septembar 2015 | 10:45

    "pojavila se i grupa studenata medicine iz Beča, ali im je policija zabranila da dele lekove"?! Hrvati su stvarno jedna iracionalna grupa ljudi

  • reljaaa

    22. septembar 2015 | 17:16

    Haha cuj studenti medicine da dele lekove

  • W211

    22. septembar 2015 | 10:26

    Haos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA