Kako je Angela Merkel od Hitlera postala Majka Tereza

Nemačka kancelarka je za svega nekoliko meseci, u uglednom listu "Der Spiegel" doživela neverovatnu transformaciju. Ona je za uredništvo tog magazina najpre bila Adolf Hitler da bi u jeku izbegličke krize postala Majka Tereza

  • 3

Nemačka kancelarka Angela Merkel je za svega nekoliko meseci promenila imidž u evropskoj javnosti - od Adolfa Hitlera je postala Majka Tereza.

DANKE, DOJČLAND: Izbeglice aplauzom dočekale Angelu Merkel

U julu, dok je EU pregovarala o finansijskoj pomoći za spas Grčke od bankrota, optuživali su je za hegemoniju. Ranije ove godine, uredništvo nemačkog lista "Der Spiegel" je na naslovnoj strani u martu dotakao veliki nemački tabu, kad je na fotografiju grupe nacista na Akropolju na Hitlerovo mesto montirao kancelarkinu sliku.

Reprint: Der Spiegel Reprint: Der Spiegel

Od početka septembra, stvari su drugačije, Merkelova je državnica od koje se očekuje da Evropsku uniju spase od političkog i humanitarnog debakla u izbegličkoj krizi. "Der Spiegel" je, s dosta ironije, to predstavio naslovnom stranom na kojoj kancelarku prikazuje kao Majku Terezu i naslovom u kojem tvrdi da politika "Majke Angele" deli Evropu.

Reprint: Der Spiegel Reprint: Der Spiegel

Nemci su dugo svoju kancelarku poznavali kao racionalnu i promišljenu u donošenju odluka - piše list, ali izbegilčka kriza otkrila je novu Merkelovu, vođenu saosećanjem.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krcko

    23. septembar 2015 | 12:05

    Nesto se iza brda valja, ne mirise na dobro po nas.

  • stvarno?

    23. septembar 2015 | 12:56

    Ovo ja nazivam slobodom medija. Novine hvale, napadaju. I osudjuju. Pri tome se ne zatvaraju novinske kuce , ne biju novinari i nikom se ne preti. U ovom stadijumu razvoja nacije , srbija nikad nece biti.

  • Slavko

    24. septembar 2015 | 09:54

    Švabe ne smeju jos da stampaju svoje pasose nego se stampaju u SAD-u a kamoli da imaju nezavisne novine. A drugo, ovo uporedjivanje sa Hitlerom je fotka iznad koje pise "kako evropljani vide Nemacku" sto znaci da nisu oni sami od sebe ocrnili svoju kancelarku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA