(VIDEO) NOVINAR SE UŠUNJAO U IZBEGLIČKI LOGOR U HRVATSKOJ: Svet je zapanjen posle onoga što je on tamo snimio!

Holandski novinar je na snimku zabeležio uslove u kojima izbeglice žive, opisujući ih kao "nehumane"

  • 2

Objavljeni video-snimak loših uslova u jednom hrvatskom izbegličkom kampu, koji je napravio holandski novinar libanskog porekla Dani Gosen zapanjio je svet. On je u kamp ušao predstavljajući se lažno kao izbeglica iz Sirije, i sa sobom je krišom uneo kameru.

MEĐU IZBEGLICAMA I BORCI ISLAMSKE DRŽAVE? Austrijski bezbednjak upozorava na veliku opasnost!

Novinar koji radi za holandski televizijski šou "3onderzekt" navodi da je uspeo da u utorak uđe u izbeglički kamp na hrvatsko-srpskoj granici bez ikakvih papira, gde se predstavio kao Kalid Gasan, prošao medicinske testove i administrativne procedure, snimajući tajno ceo proces, prenosi Tanjug.

Na video-snimku vidi se novinar Dani Gosen kako drži identifikacioni papir na kome je ispisan broj 2927 i ime Kalid Gasan.

- Ovo je neverovatno. Upravo sam se registrovao kao izbeglica iz Sirije. I još sam student. A imam 34 godine - kaže Gosen na snimku.

Holandski novinar je na snimku zabeležio i uslove u kojima izbeglice žive, spavajući na podu okruženi ogradama, opisujući ih kao "nehumane".

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Neke od izbeglica su mu se požalile da se u kampu, koji su nazvale zatvorom, nalaze već devet dana i pri tom naglasile da u objektu nema hrane, preneli su hrvatski mediji.

- Unutar sam kampa i šokiran sam. Ono što vidim je totalno apsurdno. Ljudi leže jedni na drugima. Ovo je neverovatno. Ovo je nehumano -  zaključuje Gosen u snimku.

Veruje se da se izbeglički kamp nalazi u Opatovcu, selu na istoku Hrvatske, objavila je na Tviteru holandska političarka Judit Sargentini.

Video - snimak je objavio Njuzvik koji nije mogao da potvrdi njegovu autentičnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi Debeli

    26. septembar 2015 | 16:38

    Ovaj snimak sam gledao neki dan i pisao sam o njemu.Zorane fu...o, pogledaj ovo!

  • Nira

    26. septembar 2015 | 17:58

    Ja nisam imala ni ovo kad sam bježala nego kišno nebo iznad i mokru ledinu ispod sebe i preživjela sam i kod nas je bilo djece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA