MIGRANTI HOĆE SAMO U NEMAČKU: Samo pet odsto izbeglica ostalo u Austriji

Oko 180.000 izbeglica je tokom septembra došlo u Austriju, a svega pet odsto je, prema aktuelnim statistikama, ostao

  • 4

Svega pet odsto izbeglica, koje su došle tokom ovog meseca u Austriju, ostalo je u toj zemlji, a 95 procenata nastavilo je putovanje u Nemačku i druge evrospke zemlje, pokazuje statistika.

DESNIČARI U AUSTRIJI postigli veliki uspeh na izborima, a evo šta to znači za izbeglice

Do sada je u septembru zahtev za dobijanje azila podnelo 8.000 izbeglica, čime je broj ostao nepromenjen u poređenju sa julom i avgustom. Poređenja radi, u Švedskoj je prošle nedelje podneto 10.000 molbi. Oko 180.000 izbeglica je tokom septembra došlo u Austriju, a svega pet odsto je, prema aktuelnim statistikama, ostao.

Veći deo nastavio je putovanje u Nemačku i Skandinaviju, a samo vozom prebačeno je preko granice u Nemačku 133.000 ljudi, od čega deset odsto samo u jednom danu, 6.septembra.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    29. septembar 2015 | 12:08

    To ipak pokazuje da su većina tih migranata tzv ekonomski migranti i da zbog ekonomskih razloga koriste priliku da migriraju u najbogatije i najrazvijenije zemlje. Da je drugačije mogli su oni ostati u kampovima u Turskoj, Joradnu i drugim okolnim zemljama na Bliskome istoku u kojima nema rata. Uostalom pokazaće se da je samo deo migranata i to manji iz Sirije i Iraka a ostali samo koriste priliku.

  • Ofr

    29. septembar 2015 | 12:25

    U Njemacku naravno njihova je vecinska greska i zbog pokretanja imigranata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA