UGUŠILA BEBU JASTUKOM, PA JE DRŽALA NEDELJU DANA NA TERASI? Jezivi detalji u slučaju mrtve bebe na Vračaru

Majka nesrećne bebe je omamljena ležala na podu. Bila je umazana krvlju i imala je tragove sečenja vena na rukama. Baka je sa policijom pokušavala da u stanu pronađe bebu. Ubrzo su na terasi, u najlon kesi, otkrili devojčicu, koja nije davala znake života

  • 31

Osmomesečna Anja Mahmuda čije je telo pronađeno na terasi stana njene bake u beogradskoj ulici Južni bulevar 17, prema prvim rezultatima istrage je najverovatnije - ugušena. Čekaju se zvanični rezultati obdukcije, kako bi se znao tačan uzrok smrti, a njenoj majci Tanji Lakić Mahmuda (37) je određeno policijsko zadržavanje.

JEZIVI DETALJI UŽASA NA VRAČARU: Telo bebe danima ležalo u najlonskoj kesi! (FOTO)

Ona je, u četvrtak popodne, sa Vojnomedicinske akademije, odeljenja za toksikologiju, prebačena u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu. Njena dalja sudbina zavisi od nalaza obducenata. Ukoliko se definitivno potvrde prvi nalazi da je devojčica ubijena, majci će biti pisana krivična prijava za zločin.

Podsetimo, policiju je, u sredu veče, pozvala Tanjina majka koja joj je ustupila stan da boravi sa svojom bebom. Kako joj se duže vreme nije javljala na telefon, odlučila je da dođe i proveri šta se dešava. Pošto niko nije otvarao vrata policija je nasilno ušla u stan.

Njena ćerka je omamljena ležala na podu. Bila je umazana krvlju i imala je tragove sečenja vena na rukama. Pozvana je Hitna pomoć, a u međuvremenu, baka je sa policijom pokušavala da u stanu pronađe bebu. Ubrzo su na terasi, u najlon kesi otkrili devojčicu koja nije davala znake života.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Hitnoj pomoći su nam potvrdili da su pregledali bebu, koja je bila modra. Prvi znaci ukazivali su da je bila mrtva već sedam dana.

Kako nezvanično saznajemo, na detetu su uočene modrice na vratu i oko usana, dok na telu nije bilo drugih vidljivih tragova nasilja. Istražni organi, za sada, sumnjaju da je malena Anja ugušena jastukom, ali se potvrda još čeka.

Tanja je, inače, poslednje dve godine živela u Svilajncu, sa suprugom i njihovom bebom. Onda se, iznenada, pre desetak dana, vratila u Beograd. Ona je već imala jedan brak iza sebe i desetogodišnju ćerku Anu o kojoj je brinuo otac, odnosno, Tanjin prvi muž.

- Majka nastradalog deteta Tatjana (devojačko Lakić) bila je na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu do 2011. godine - rekli su nam u GCSR.

- Socijalni radnici su, tada, doneli odluku da roditeljsko pravo povere ocu, a Tanja je, u međuvremenu, zasnovala novu bračnu zajednicu.

HOROR NA VRAČARU: Beživotno telo bebe pronađeno na terasi, majka isekla vene!

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Stanari zgrade u Južnom bulevaru 17, gde su pronađene beba i njena majka, u četvrtak su bili šokirani i potreseni ovim događajem.

- Tanju nisam mnogo viđao ni kada je živela u Beogradu, iako njenu majku poznajem dugi niz godina - rekao nam je jedan od stanara zgrade na Vračaru.

- Koliko sam upoznat, ona je dobar deo detinjstva provela u Libiji. Čuo sam da ima probleme, navodno, sa narkoticima, ali njena majka mi se, nikada, nije požalila, niti tražila pomoć.

I Svilajnac je, u četvrtak, bio u neverici zbog nemilog događaja u porodici Tanje i njenog supruga Plasida. Njihove komšije kažu da su se venčali prošle godine, a da se devojčica rodila u januaru. Poslednji put su majku i bebu videli pre nedelju dana, kada je ona otišla za Beograd.

- Zvali su nas na čast kada su dobili prinovu. Plasid je od nas uzimao struju dok je prošle godine pravio kuću, koju su završili u junu - priča za "Novosti" prva komšinica Divna Spasić.

- Tada je kupio stvari, a Tanja je došla da živi sa njim. Žao nam je devojčice. Bila je mirna i jako umiljata. Kad smo na televiziji videli šta se dogodilo, nismo mogli da verujemo...

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIRCE

    2. oktobar 2015 | 08:10

    Ja u ovom slucaju nesto ne razumem.Kako je moguce da nedelju dana niko ne obidje majku i bebu a pri tome znaju da je sklona narkoticima??Kakva je to baka koja ne pozeli da vidi unuku od par meseci??Kako je izdrzala da ne vidi cerku i unuku nedelju dana i da ne posumnja zasto se ne javljaju??Ovde je mnogo veca odgovornost svih ne samo ove majke nesrecnice.Kad bi se samo malo vise i cesce okrenuli oko sebe i pozeleli dobar dan komsijama manje bi ovakvih stvari bilo...Ali zivot pise cudne price.

  • Marko

    2. oktobar 2015 | 03:30

    bolesnica narkomanska. monstrum. u zatvor sa njom, dana vise sa ne vidi. malo je zasekla vene kad je cula policiju, da ih je isekla nedelju dana ranije kad je ubila bebu do sad bi vec bila mrtva. inace vec ima jedno dete i naravno starateljstvo joj je oduzeto na vreme

  • Jelena

    2. oktobar 2015 | 08:40

    Kako se uvijek takve uspiju spasit,boze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA