MIGRANTI PROMENILI PUT - NOVOM TRASOM HRLE U SRBIJU! Evo u koji srpski grad NADIRU izbeglice

Sve veći broj izbeglica sa Bliskog istoka ulazi u Srbiju novom trasom, preko Bugarske, pa je tako juče u Dimitrovgrad došlo oko 400 migranata

  • 3

Sve veći broj izbeglica sa Bliskog istoka ulazi u Srbiju novom trasom, preko Bugarske, pa je tako juče u Dimitrovgrad došlo oko 400 migranata, gde je do pre nekoliko nedelja dolazilo njih 50, kaže predsednik opštine Zoran Đurov.

MIGRANTI GOLI I BOSI, PO KIŠI BEŽE KOD SRBA: 20.000 izbeglica za TRI DANA ušlo je u Srbiju. Stiže nam kolona koja nema kraja!

Kako pristiže se hladnije vreme, migranti menjaju rutu kretanja i sve manje idu preko mora, odnosno kroz Grčku i Makedoniju, već iz Turske ulaze u Bugarsku, pa s te strane u Srbiju.

- Trenutno svaki dan dolazi oko 400 migranata i sa tim uspevamo nekako da se izborimo. Međutim ako se najave obistine i taj broj se poveća, cela opština će biti u velikom problemu, jer mi ne možemo da prihvatimo ni 1.000 ljudi, a kamoli njih 5.000 kao što može Preševo. Cela opština ima oko 10.000 stanovnika - kaže Zoran Đurov za Informer.

Kako prenosi Informer u ovom mestu izbeglice se zadržavaju po nekoliko sati i to u dvorištu nekadašnje kasarne, a posle kratkog odmora ovi ljudi nastavljaju svoj put ka Beogradu i dalje EU.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luna

    13. oktobar 2015 | 09:01

    A ko im to menja trasu? Zar ne bi trebalo biti obrnuto? Posto je hladno, a oni goli i bosi, nije li logicno da idu sada preko toplijih zemalja, a o i rade obrnuto? Nesto tu ne stima.

  • Srdjan

    13. oktobar 2015 | 11:17

    Nije istina da sada tek prolaze l kroz Dimitrovgrad vise od godinu dana je njihov broj od 200 do 500 svakog dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA