VELIKA ANTITERORISTIČKA AKCIJA U MAKEDONIJI: Uhapšeni jataci ekstremista koji su učestvovali u krvavom obračunu (FOTO)

Akcija će biti nastavljena i danas u reonu Skoplja i Kumanova, istakao je makedonski MUP

  • 1

Jake policijske snage uz podršku helikoptera, jutros rano su u skopskim i kumanovskim selima sproveli akciju hapšenja pomagača i jataka zločinačko-terorističke grupe, koja je u maju ove godine izvršila oružani napad u kumanovskom naselju Divo, objavili su makedonski mediji.

GAREŽ I IZREŠETANE KUĆE: Ovako izgleda Kumanovo posle krvavog obračuna (FOTO)

U opsežnoj policijskoj akciji u Kumanovu i nan širem području tog grada danas je uhapšeno sedam osoba, osumnjičenih da su pomagali zločinačko-terorističku grupu u majskim sukobima u naselju Divo. Javno tužilaštvo je saopstilo da je protiv njih pokrenuta istraga

- Jutros je počela obimna akcija za pronalaženje i hapšenje saradnika i jataka kriminalno-terorističke grupe iz naselja Divo. Već je privedeno nekoliko jataka i saglasno dogovoru sa nadležnim organima za borbu protiv organizovanog i teškog kriminala, oni će odmah biti odvedeni pred nadležnog sudiju - potvrđeno je iz MUP-a.

KUMANOVSKI OKRŠAJ: Pred zoru je sve utihnulo, a onda se prolomilo gore nego juče! (FOTO)

Foto: Телеграф.мк/Радован Вујовиќ Foto: Телеграф.мк/Радован Вујовиќ

Kako je istaknuto u MUP-u akcija će biti nastavljena i danas u reonu Skoplja i Kumanova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nezvanično, u akciji u Tanuševcima je uhapšen F. Osmani koji je pomagao grupi u naselju Divo čiji je otac takođe bio deo te kriminalno-terorističke grupe koja je u maju pucala na pripadnike kumanovske policije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, u majskim borbama policije sa kriminalno-terorističkom grupom u kumanovskom naselju Diva poginulo je osam policajaca, a 13 ih je bilo povređeno. U akciji je ubijeno 10 pripadnika naoružane grupe, a 30 njih se predalo i protiv njih se vodi sudski postupak.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug/ telegraf.mk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA