UZBUNA U SRBIJI! Otkriven MIGRANT sa propusnicom ISIS-a, preko Preševa krenuo ka Evropi

U preševu je zabeležen prvi slučaj sumnje od kako je počela migrantska kriza da je jedan Sirijac terorista, ipak detaljnom istragom otkriveno je da je on bio borac na strani aktuelnog predsednika Sirije Bašara al Asada. Ratovao je mesec dana, a zatim je pao u zarobljeništvo suparničke strane

  • 19

U Preševu se oglasio alarm jer je "otkriven" Sirijac s putnim dokumentom s kojim je slobodno mogao da se kreće na teritoriji Islamske države i prvi je migrant u Srbiji za koga je postojala sumnja da je terorista.

MIGRANTI GOLI I BOSI, PO KIŠI BEŽE KOD SRBA: 20.000 izbeglica za TRI DANA ušlo je u Srbiju. Stiže nam kolona koja nema kraja!

Kako prenosi "Blic" ovaj Sirijac je pretprošle nedelje u Srbiju ušao iz Makedonije, a sumnja da se radi o mogućem teroristi nastala je u Preševu i to dok je iz džepa vadio svoja dokumenta.

SRBIJU ĆE PREPLAVITI NOVI TALAS MIGRANATA: Više od 5.000 ljudi za jednu noć ušlo u zemlju. Koloni izbeglica NEMA KRAJA!

U tom momentu skočio je njegov šurak koji je bio s njim i povikao mu da ne pokazuje jedan papir.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Skloni taj papir, ne pokazuj - govorio je čovek iz grupe u kojoj je bio Sirijac. Naš prevodilac odmah je reagovao i prijavio slučaj, a u dalju kontrolu uključili su se pripadnici BIA - kaže za “Blic” izvor blizak srpskim bezbednosnim službama.

Pripadnik BIA tada je uzeo sporni dokument, koji je, kako se kasnije utvrdilo, vrsta propusnice za kretanje po oblastima pod kontrolom ISIS-a. U dokumentu je bilo dosta pečata, ali nijedne oznake ISIS-a.

Kako prenosi ovaj list Sirijac je tada detaljno pretresan i otkriveno je da na telu ima brojne ožiljke. Zbog sumnje da se radi o mogućem teroristi, on je odmah prebačen u pritvor u Padinsku Skelu, u kome je boravio dok su trajale provere.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Kako je utvrđeno, on je bio borac na strani aktuelnog predsednika Sirije Bašara al Asada. Ratovao je mesec dana, a zatim je pao u zarobljeništvo suparničke strane gde je i zadobio ožiljke. Uspeo je da se spasi, ali je zato i odlučio da sa porodicom pobegne iz Sirije.

Srpske službe bezbednosti do sada u Srbiji nisu registrovale prolazak nijedne osobe koja ima veze sa terorističkim grupacijama, ali i da ne postoji mogućnost da se izvrše provere biografija migranata u Siriji.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Svi migranti se u Preševu slikaju, skidaju im se otisci prstiju i zavode se pod imenom i prezimenom koje daju. Ali svi znaju da nakon što se ovde upišu, zavode se u međunarodnoj bazi podataka AFIS i pod tim imenom se vode tokom celog svog putovanja i stacioniranja u Evropi. Pod tim imenom, oni apliciraju i za dobijanje azila.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Upućeni!

    19. oktobar 2015 | 08:41

    Svaki zarobljenik koji ISIS uhvati se strelja ako ne predje na stranu njihove organizacije. To,znači ili da je prešao, ili da je njihov od samog početka ili da je poslat na zapad da proširi rat! Pamet uglavu!

  • Avetna Miluša (Sovija)

    19. oktobar 2015 | 08:00

    ...uspio je da se spasi? Na koji navim se spasio,ako glavosjece sve redom ubijaju?

  • Milojko

    19. oktobar 2015 | 10:14

    Ovdje neko nekoga zeza u Siriji rat traje 4 god,a ovaj ratovao mjesec protiv Isil a oni mu dali propusnicu da moze putovati po njihovoj teritoriji ,treba biti lud pa povjerovati u to,da je on bio u Asadovoj vojsci i da su ga uhvatili ovi iz Isil dosad bi ga zaklali pet puta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA