ZAPANJUJUĆI IZVEŠTAJ UN: Sve droge treba da se legalizuju!

U vanrednom postu na svom sajtu "Virgin", britanski milijarder Ričard Brenson je rekao da je pokazao izveštaj kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) koja je dramatično promenila stav organizacije o kontroli narkotika

  • 17

Ujedinjene nacije bi mogle da apeluju na vlade svih zemalja da okončaju rat sa drogom i dekriminalizuju upotrebu i posedovanje svih ilegalnih supstanci.

SVE O LEGALIZACIJI MARIHUANE: Zdravija od alkohola, a zabranjena i progonjena! (FOTO)

U vanrednom postu na svom sajtu "Virgin", britanski milijarder Ričard Brenson je rekao da je pokazao izveštaj kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) koja je dramatično promenila stav organizacije o kontroli narkotika.

On je rekao da je to još nezvaničan izveštaj koji je poslat nekim od svetskih medija, ali da je njegovo objavljivanje zabranjeno. Ipak, on je odlučio da sa tim izađe u javnost zbog straha da će UN "podleći pritisku i da neće nastaviti u tom pravcu".

- UN su spremne da proglase nedvosmisleno da je kriminalizacija štetna, nepotrebna i neracionalna - napisao je Brenson.

OVO SU SAVETI MILIJARDERA RIČARDA BRENSONA: Evo kako da zaradite milione

Dokument koji pokazuje izmenjen stav UN o kontroli narkotika je trebalo da bude predstavljen na konferenciji u Maleziji u nedelju, rekao je on, ali to je za sada odloženo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Čuo sam da najmanje jedna vlada vrši ogroman pritisak na UNODC  - rekao je on .

- Nadajmo se da UNODC, globalna organizacija koja je deo UN-a i da radimo ono što je ispravno za sve ljude sveta, neće podleći pritisku u poslednjem trenutku i i da će nastaviti napred sa ovim važnim pokretom. Rat protiv droge je učinio previše štete za previše ljudi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Indipendent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    20. oktobar 2015 | 00:50

    Razlog za ovakvo razmisljenje je prost - ilegalni sverc i prodaja narkotika donosi ogromne profite kriminalcima i za sobom povlaci druge oblike kriminala. Narkoman , ili korisnik , ce svakako doci do droge po svaku cenu .. Legalizujte sve , i pustite da Darvin uradi svoje. Ko zna da koristi drogu razumno, neka koristi, ko hoce da crkne , neka crkne. Na kraju krajeva, i alkohol i cigarete su legalne a u pitanju su zestoko opasne i nezdrave supstance. Inace, ja ne pijem , a prestao sam i da pusim pre godinu dana.

  • Dragan

    20. oktobar 2015 | 00:25

    U pravu su.sve sto je svima dostupno vise nije interesantno,i dileri nemaju posla.ko hoce da se drogira,kupi legalno i zdravo. Istokao alkohol i vigarete

  • Hercegovac

    20. oktobar 2015 | 00:15

    To je dobro !?!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA