Ovo je napadač iz Švedske koji je mačem masakrirao učenike u školi (VIDEO)

Napadač je ušao u školu noseći masku iz "Ratova zvezda" i deca su isprva pomislila da je reč o šali. - Kada smo ga prvi put ugledali, mislili smo da je šala. Nosio je masku i crnu odeću i dugačak mač. Neki učenici su se slikali sa njim - rekao je jedan učenik za švedsku agenciju TT

  • 2
Foto: dn.se Foto: dn.se

Maskirani muškarac, naoružan mačem, upao je danas u školu u Švedskoj u gradu  Trolhatan,i ubio jednog nastavnika i jednog učenika, a ranio dvoje, pre nego što je policija pucala u njega.

MASKIRANI MUŠKARAC MAČEM NAPAO UČENIKE: Uleteo je na čas i počeo da ih seče, dvoje ubijeno, četvoro povređeno! (FOTO)

Napad se dogodio u gradu Trolhetanu na jugozapadu Švedske, u školi koju pohađaju deca starosti između 6 i 15 godina, uključujući mnoge novopridošle migrante, preneo je AFP.

- Jedan nastavnik je preminuo na licu mesta - rekli su lokalni zdravstveni zvaničnici, navodeći da su još jedan nastavnik i dva dečaka, starosti 11 i 15 godina, ranjeni u napadu.

Jedan od dvojice dečaka kasnije je preminuo, javio je BBC.

Policija je saopštila da je pucala u napadača, starog oko 20 godina, koji je prebačen u bolnicu, ali njegovo zdravstveno stanje za sada nije poznato.

Napadač je ušao u školu noseći masku iz "Ratova zvezda" i deca su isprva pomislila da je reč o šali.

- Kada smo ga prvi put ugledali, mislili smo da je šala. Nosio je masku i crnu odeću i dugačak mač. Neki učenici su želeli da se slikaju sa njim i pipnu mač - rekao je jedan učenik za švedsku agenciju TT.

Foto: Tanjug/AP/Bjorn Larsson Rosvall/TT Foto: Tanjug/AP/Bjorn Larsson Rosvall/TT

Kada je muškarac počeo da napada ljude, ovaj učenik je brzo pobegao, dok je napadač išao iz učionice u učionicu u potrazi za žrtvama.

Prema navodima te agencije, nekoliko noževa je korišćeno u napadu.

Direktor odeljenja za javnost u bolnici NAL u Trolhetanu Niklas Kleson izjavio je da je napadač koristio "oružje nalik na noževe".

Školu Kronan pohađa oko 400 učenika, a švedski mediji je opisuju kao "problematičnu školu" kada je reč o bezbednosti.

Foto: Tanjug/AP/Bjorn Larsson Rosvall/TT Foto: Tanjug/AP/Bjorn Larsson Rosvall/TT

Nastavnici su svojevremeno uložili žalbu inspektoratu škola u Švedskoj, jer su školska biblioteka i kafeterija otvorene za javnost, čime je stvorena nebezbedna sredina za decu.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA