MORALA SAM DA ZAJAŠEM METLU: Novinarka pokušala da postane prava VEŠTICA! (FOTO)

- Ukoliko želiš da saznaš sve o vešticama, ali i da postaneš jedna od nas, zažmuri, oseti kako magija prolazi kroz tvoje telo i shvatićeš - rekla mi je jedna veštica

  • 14

Uoči Noći veštica, svetkovine koja se obeležava 31. oktobra kostimiranim zabavama, pravljenjem lampi od tikvi, gledanjem horor filmova i čitanjem strašnih priča, ekipa Telegrafa želela je da proveri kako se zaista postaje veštica, šta je to magija i šta će se zapravo desiti u ponoć tog poslednjeg dana oktobra.

TELEGRAF VAS VODI NA KRVAVU SUBOTU: Ovu žurku nikako ne smete da propustite!

Jedini način da saznamo kako se postaje veštica bilo je da se raspitamo kod pravih veštica! Zato smo, gde drugo nego na Fejsbuku pronašli grupu "Veštičja akademija". I naša novinarka je krenula u akciju:

- Sam naziv je dovoljno intrigantan, a upućuje na, saznajem, prave školovane veštice. Nakon što sam se učlanila u grupu, proučila sam svaki post koji je postavljen, svaku sliku, kao i članove grupe. Verovali ili ne, nikada ne biste, po njihovim fotografijama, rekli da su to osobe koje se bave veštičarenjem.

Foto-ilustracija: Foter/Rob Ortiz Foto-ilustracija: Foter/Rob Ortiz

Posle nekoliko dana mirovanja, napisala sam post u "Veštičjoj akademiji" i objasnila zašto sam tu gde jesam, zatraživši da se neka od njih predstavi, kako bih saznala sve o veštičarenju.

Javila mi se prva veštica čiji me je komentar ostavio bez daha:

"Draga, samo se opusti i prepusti čarima magije. Saznaćeš sve kada dođe vreme za to, osetićeš sama".

Jeza mi je prolazila kroz telo dok sam čitala ovo. Ne, nisam pomislila da je neka sekta u pitanju, nego sam zaista poverovala u reči ove veštice. Opustila sam se i čekalasledeće uputstvo.

ŽELITE DA NAUČITE CRNU MAGIJU? Ova knjiga iz 18. veka otključaće vam VRATA PAKLA! (FOTO)

"Ne, ne možes saznati sve u toku ove noći. Nemaš vremena". Ovaj komentar mi nije bio najjasniji, ali potvrdno sam odgovorila na njega i napisala da imam strpljenja.

Foto: FashionFinder Foto: FashionFinder

"E, tako, budi strpljiva. Ukoliko želiš da saznaš sve o vešticama, ali i da postaneš jedna od nas, zažmuri, oseti kako magija prolazi kroz tvoje telo i shvatićeš".

I dalje nisam saznala ništa, ali sam pretpostavila da je ovo uvertira u veštičji svet.

"Moram da zajašem metlu, čeka me duga noć". Tek sad mi se krv u venama sledila. Kakva metla? Zar ona može da se jaše? A tek duga noć o kojoj priča...

Međutim, desio se preokret. Na njen odlazak nadovezala se druga veštica s komentarom "Muk među nama?". Da li je to upućeno meni, ili njima, ostalim vešticama, nismo razumeli.

Javila se i treća veštica koja me je, blago rečeno, pobedila. "Moja metla je na kočnici, odlazim sada, nebo je prelepo".

MAGIJE NAŠIH PREDAKA: 5 priručnika tajnih društava kojima ćete baciti svet pod noge (VIDEO)

Zaista muk. Više se nijedna nije oglasila. To je bio kraj večeri.

Kada smo sutradan ušli na Fejsbuk, grupe više nije bilo. Ili su nas izbacile iz nje i blokirale, ili su izbrisale grupu. Nešto jeste.

Izgleda da nikada nećemo saznati kako se postaje veštica, ali svakako znamo da je magija zapravo tajanstvena i da se veštica ne postaje preko noći.

Foto-ilustracija: Profimedia/Edmund Kijonka - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Edmund Kijonka - ČIF

Za kraj vam prenosimo NJIHOVIH 8 koraka kako postati veštica:

- Nađi svoj put

- Definiši svoj put

- Istraživanje magije

- Učenje vizualizacije

- Magijski rad

- Samoposvećenje

- Koven ili Krug

- Inicijacija

Ukoliko želite da postanete veštica, probajte sa ovim koracima, pa ćete osetiti magiju u ponoć. Ali, ukoliko ste vernik, dobro pazite. Ili još bolje - zaboravite na sve iz ovog teksta.

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA