ŽELITE DA NAUČITE CRNU MAGIJU? Ova knjiga iz 18. veka otključaće vam VRATA PAKLA! (FOTO)

Tokom mnogih vekova, širom sveta su postojale škole magije, a jedna od njih je bila i Crna škola iz nemačkog Vitenburga, u kojoj su veštice i čarobnjaci mogli da nauče sve čarolije

  • 6

Magija, crna ili bela, prisutna je još od najranijih kultura, a čak i u 21. veku ima važnu versku i lekovitu ulogu u mnogim delovima sveta. S obzirom na to što je danas moderno društvo tretira kao praznoverje, magija se uglavnom praktikuje u tajnosti, izolovana od očiju javnosti.

OVAKO IZGLEDA VLAŠKO KOLO ZA MRTVE U KOJEM IGRA I POKOJNIK: Da li biste smeli u njega da uđete? (FOTO) (VIDEO)

Tokom mnogih vekova, širom sveta su postojale škole magije, a jedna od njih je bila i Crna škola iz Vitenburga, škola u kojoj su veštice i čarobnjaci mogli da nauče sve čarolije. To je bila škola u 18. veku u Nemačkoj u kojoj su se mogle naučiti sve tajne crne magije.

Glavni priručnik u Crnoj školi bila je knjiga pod nazivom "Clavis Inferni sive magia alba et nigra approbata Metatrona", ili “Ključ Pakla sa belom i crnom magijom koju je odobrio Metatron”, poznatija kao Crna knjiga. Inače, prema jevrejskim srednjovekovnim dokumentima, Metatron je Henok, predak Noe koji je postao anđeo.

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

Crna knjiga iz Vitenburga je napisana magičnim pismom koje se koristilo u Nemačkoj u 18. veku, a koje se sastojalo od kombinacije nemačkog, hebrejskog, latinskog i grčkog jezika.

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

Autor knjige bio je Sveti Ciprijan Antiohijski, čarobnjak koji je imao posla sa demonima i đavolom pre nego što se zaljubio u jednu hrišćanku zbog koje je, na kraju, i sam prešao na hrišćanstvo i to tako što je na svojim rukama urezao krst i oslobodio se satane.

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

Okrunjeni Zmaj jede guštera, izvijajući se preko zmije umotane oko krsta sa lobanjom i precrtanim kostima. Mač i grana verovatno predstavljaju uobičajenu ikonografiju Božjih ovlašćenja za stvaranje, uništenje ili mir. Na stranici piše (grubi prevod): "Vi koji radite sami sa velikim čudima, kraj će okruniti vaš rad."

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

Ova dve slike prikazuju Majmona, crnu pticu kao kralja Juga, i Egina, životinju koja liči na crnog medveda kao kralja Severa.

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

Urikus, crvena zmija sa krilima i krunom kao kralj Istoka.

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

Pajmon, životinja koja liči na crnu mačku s dugim rogovima kao kralj Zapada.

Foto: Wellcome Library Foto: Wellcome Library

(Telegraf.rs / Izvor: Pixelizam.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Serbia

    7. avgust 2015 | 15:22

    Ima istine u svemu ali mnogo prevaranata buuuuuuahhahaja

  • Hdhs

    9. avgust 2015 | 15:36

    Treba sto manje ljudi da zna crnu magiju a vi ih tome učite pa će posle svi da kukaju

  • Heno

    29. decembar 2015 | 18:16

    Nnema komentara svej istina ja trebam pomoc molim VA's pomozitemi hvala vjerute mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA