VUNDERKIND: Dečak iz Sirije za samo 20 dana naučio norveški jezik! (VIDEO)

- Zovem se Jaman. Imam 14 godina. Dolazim iz Alepa u Siriji. Mislim da je norveški jezik lagan, iako postoje neki novi karakteri u ovom jeziku - rekao je dečak iz Sirije

  • 5

Norveški mediji puni su hvale o Jamanu Kafarnaviju, 14-godišnjem dečaku koji je iz Sirije izbegao u Norvešku, gde je naučio jezik za samo 20 dana.

SVET ZANEMEO: Ovo je Asad iz helikoptera bacio na grad i SRAVNIO GA sa zemljom! (VIDEO)

Dečak je gostovao na norveškoj televiziji TV2 gde je odgovarao na pitanja voditelja sa, kako navode norveški mediji, impresivnim akcentom.

- Zovem se Jaman. Imam 14 godina. Dolazim iz Alepa u Siriji. Mislim da je norveški jezik lagan, iako postoje neki novi karakteri u ovom jeziku - rekao je dečak iz Sirije.

Nakon toga je pročitao i prvu strofu nacionalne himne te zemlje.

Fahad Abi, volonter koji podučava Jamana, kazao je da će dečak već do kraja godine dobro govoriti norveški. Dečak je do sada naučio veliki broj reči, a trenutno uči pisanje.

Inače, Jaman je putovao oko 15 dana kako bi iz Sirije stigao u Norvešku, putujući kroz Tursku, Grčku, Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku.

U Oslu trenutno živi sa majkom i sa mlađom sestrom, dok je njegov otac u gradu Larviku. Kako navode tamošnji mediji, Jaman u budućnosti želi postati lekar.

(Telegraf.rs / Izvor: Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA