Ukrajina: Eksplozije dva meseca pre Eura, 27 povređeno (VIDEO)

U četiri ekplozije povređeno najmanje 14 ljudi

  • 0

Četiri eksplozije potresle su danas ukrajinski grad Dnjepropetrovsk. Eksplozije su se dogodile u na različitim lokacijama u centru grada. Izvor iz ukrajinskog Ministarstva za hitne situacije kazao je Itar-Tasu da je najmanje 27 osoba povređeno. Mogući teroristički napad se dogodio samo mesec dana pre početka Evropskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Poljskoj i Ukrajini.

Prva eksplozija se dogodila blizu tramvaja koji je stao na stanici. U njemu je bio veliki broj ljudi, pa je čudom povređeno samo pet osoba. Lokalne vlasti su javile da je bomba bila podmetnuta u obližnju kantu za đubre. 40 minuta kasnije odjeknula je druga eksplozija blizu železničke stanice i bioskopa Rodin.

U njoj je povređeno sedam ljudi, a eksplozivna naprava je takođe bila postavljena u kanti za smeće. Itar-Tas piše da se treća eksplozija dogodila blizu Tehničkog fakulteta. Eksplozivna naprava postavljena u kanti za đubre je povredila tri studenta. Svi su lakše povređeni, a jedan od njih je odbio hospitalizaciju. U četvrtoj eksploziji u parku je ozleđena žena, piše RT. Još nisu poznati detalji o četvrtoj eksploziji.

Gradom je zavladala panika, jer stanovnici ne znaju hoće li još negde eksplodirati bomba. Policija je upozorila građane da ostanu u kućama. Zaustavljen je i saobraćaj u centru grada. Još nije poznato koliko tačno je eksplozija pogodilo Dnjepropetrovsk, a neki lokalni mediji pišu da ih je bilo čak osam. Mediji još ne pišu o poginulima u napadu. Ukrajinski ministar unutarnjih poslova je krenuo prema Dnjepropetrovsku.

(I. M. / Indeks / Itar Tas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA