Viktor Orban pozvao Mađare da izađu na izbore i glasaju za SVM

Premijer Mađarske, u sklopu predizborne kampanje Saveza vojvođanskih Mađara, posetio Vojvodinu

  • 0

Premijer Mađarske Viktor Orban koji je u jednodnevnoj poseti Savezu vojvođanskih Mađara, posetio je više mesta u Vojvodini i pozvao mađarsku manjinu da glasa na izborima 6. maja.

- Mi znamo da glasanje nije samo politička odluka, već i odluka o našem opstanku i pitanje naše organizovanosti - rekao je Orban.

On je istakao da je posebno značajan uspeh političkih predstavnika Mađara u Vojvodini na izborima i dodao da će on, ako ta opcija u Srbiji bude snažna, biti, kao predstavnik matične države Mađara, u boljoj situaciji kada se iz Budimpešte bude zalagao za Mađare u Vojvodini.

Viktor Orban je došao na poziv SVM da učestvuje u predizbornoj kampanji te stranke.

Orban je otvorio sportski teren u Hajdukovu i renovirano krilo Doma učenika u Subotici u koje su Vlada Mađarske i Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine uložili oko pola miliona evra.

Viktor Orban je prisustvovao polaganju zakletve novih mađarskih državljana u Generalnom konzulatu u Subotici, a posle posete Novom Sadu i Bačkoj Topoli govoriće večeras u Mađarskom kulturnom centru Nepker u Subotici.

(D. Z./Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA