PRE PODNE UČENIK, POSLE PODNE ČOBANIN: Marko Šakota (14) je dečak za primer! (FOTO)

Školski ranac je zamenio ruksakom u kome mu se nalazi voda i užina, jer čobanin ne sme biti nespreman. Stoku najčešće čuva pre škole, kada je druga smena, ili posle škole, kada je prva

  • 14

Marko Šakota je 14-godšinji dečak koji sa roditeljima, bratom i sestrom živi u kuli, u Gronjem Grančarevu, nadomak Trebinja. Prvi je razred srednje Elektrotehničke škole u Trebinju, a nakon što završi sa svojim školskim obavezama, odlazi da čuva stoku i obavlja kućne poslove. On je dečko za primer!

VODA JE DRAGANU PRODRLA U PODRUM, a onda je u njemu pronašao RETKO I MISTIČNO BIĆE (FOTO)

Većini njegovih vršnjaka je čuvanje stoke nepoznato, međutim, Marku to predstavlja zadovoljstvo. On voli život na selu i ništa mu ne nedostaje. Tamo uživa u zdravoj hrani, čistom vazduhu, životinjama, drugarima i naravno, neizostavnom, internetu.

- Ovde imam sve. Na selu ima svega. Ovde je zdrav život. Volim selo, čist vazduh, prirodu, sve je lepo - rekao je ovaj veseli čobanin.

Školski ranac je zamenio ruksakom u kome mu se nalazi voda i užina, jer čobanin ne sme biti nespreman. Stoku najčešće čuva pre škole, kada je druga smena, ili posle škole, kada je prva.

Foto: mojahercegovina.com Foto: mojahercegovina.com

- Porodica se bavi svim i svačim. Sada imamo oko 80 ovaca. Imamo i nekoliko koza. Ovde smo mi zakupili ovo imanje od Bošnjaka, sklopili smo ugovor i sad čuvamo na njihovoj zemlji. Ovce stalno moramo da izvodimo - rekao je Marko.

Društvo, prilikom čuvanja ovaca, mu prave Merlin Monro, Monika i Džon Travolta. To su ženka lovačkog psa, koza smeđe, debele dlake i mužjak lovačkog psa.

Marko kaže da mu društvo ne nedostaje, jer ima drugare koji nekada dođu kod njega na selo, a ima i nekoliko njih koji žive u njegovoj blizini.

- Ponekada se družimo. Život seoske dece je dobar. Imam ja kompjuter, imamo i internet. Nisam na Fejsbuku, neću to da pravim. Ne treba mi. Ne podnosim baš to. Družimo se napolju, ali nema baš nekih igara, obično sedimo, pričamo - uverava ovaj četranestogodišnjak.

(Telegraf.rs / Izvor: mojahercegovina.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    18. novembar 2015 | 09:36

    Svaka cast mladicu, Bog dao tebi i tvojima dug i srecan zivot.

  • Dana

    18. novembar 2015 | 10:08

    Trebale vise da pustete o ovakvim mladim ljudima, mogu da posluze kao pozitivni uzori deci i drugim mladim ljudima. Vrednoća i rad se ipak isplate

  • Jaca

    18. novembar 2015 | 09:44

    Bravo Marko, bices divan covek i znaces da cenis sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA