UHAPŠEN CRNOGORAC POVEZAN SA NAPADOM U PARIZU? Identifikovano telo napadača iz Francuske, poznat je od ranije policiji!

Francuski izvori nisu objavili ime ili životni put identifikovanog francuskog državljanina, već su naveli da je bio poznat obaveštajnim službama. U Bavarskoj je policija uhapsila Crnogorca (52) u čijem je automobilu pronađeno skriveno oružje, strojnice, ručne granate i 200 grama eksploziva

  • 0

Identifikovano je telo Francuza, jednog od mogućeg napadača na koncertnu dvoranu Bataklan gde je pronađen i sirijski pasoš, objavile su francuske službe i navele da je on od ranije poznat obaveštajnim službama. Bavarske vlasti ispituju da li je uhapšeni muškarac iz Crne Gore s krijumčarenim oružjem možda povezan sa napadima na Pariz u kojima je 127 osoba ubijeno, a 300 ranjeno.

OVO JE STRAVIČNO: Bošnjački portal SLAVI masakr u Parizu! (FOTO)

(UZNEMIRUJUĆE) PARIZ NADLEĆU HELIKOPTERI: Sve je zatvoreno, ljudi ne izlaze, policija juri teroriste! (FOTO) (VIDEO)

OVU FOTOGRAFIJU DŽIHADISTI ŠALJU KAO PRETNJU: Zaledićete se kad vidite KO JE SVE NA NJOJ (FOTO)

DA SE SMRZNEŠ: Islamska država u ovom pismu OBJASNILA KOJE SU SLEDEĆE METE I KO ĆE SVE DA STRADA! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Francuske nadležne službe identifikovale su telo muškarca u dvorani u Bataklanu gde su na rok koncertu napadači pobili 80 mladih ljudi. Ne navodeći druge pojedinosti, francuski izvori nisu objavili ime ili životni put identifikovanog francuskog državljanina, već su tek naveli da je bio poznat obaveštajnim službama.

U dvorani blizu tela jednoga od napadača pronađena je sirijski pasoš i provere su u toku, rekli su policijski izvori.

"Sirijski trag" jedna je od radnih hipoteza istrage i radi se na proveravanju toga u saradnji sa inostranim obaveštajnim službama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U subotu ujutro policijski izvor je rekao agenciji "France presse" da su napadači samoubice bili "muškarci vični ratovanju i savršeno uvežbani", a očevici su ih opisali kao "dosta mlade i ljude sigurne u sebe".

Pitanje njihove obuke i evenutalnog boravka u zoni džihada u Siriji, "brzo se nametnulo" u istrazi, rekli su policijski izvori. Nemačke vlasti ispituju da li je muškarac uhapšen zbog krijumčarenja oružja možda povezan s napadima u Parizu, javljaju agencije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Bavarskoj je policija uhapsila pedesetjednogodišnjeg Crnogorca u čijem je automobilu pronađeno skriveno oružje, strojnice, ručne granate i 200 grama eksploziva.

Mediji javljaju da je taj muškarac uhapšen na auto-putu i da je verovatno putovao u Pariz.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Postoje razumne sumnje za pretpostavku da je bio povezan s napadima na Pariz - rekao je bavarski premijer Horst Seehofer.

(Telegraf.rs/Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA