EVO ŠTA SU SVE FRANCUZI POGODILI U SIRIJI: Raka buktala tokom noći, ukupno 36 eksplozija!

Rahman je, za agenciju AFP naveo da "veruje da su vazdušne udare sproveli francuski avioni", a među ciljevima je bila Brigada 17, vojni logor, uključujući skadišta oružja i poligon za obuku

  • 11

U francuskim vazdušnim napadima tokom noći pogođena su skladišta i kamp za obuku u Raki, u Siriji, u de fakto prestonici Islamske države (ID) i u tim napadima bilo je žrtava i u tamošnjoj bolnici, saopšteno je danas iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

FRANCUSKA NAPALA ISIS KAO NIKADA DO SADA: Bačeno 20 bombi na centre džihadista!

- Bilo je najmanje 36 eksplozija u toku noći u gradu Raka, neke su izazvane vazdušni napadima, a neke oružjem i eksplozivom detoniranim pošto su pogođeni. Eksplozije su potresle ceo grad. Bilo je udara kako na severu tako i na jugu Rake - rekao je direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman.

OČEKUJTE NAS I SPREMITE SE: Anonimusi objavili TOTALNI rat ISIS-u! (VIDEO)

Rahman je, za agenciju AFP naveo da "veruje da su vazdušne udare sproveli francuski avioni", a među ciljevima je bila Brigada 17, vojni logor, uključujući skadišta oružja i poligon za obuku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- ID je sprovela uzbunu u gradu i teško je potvrditi informacije o žrtvama iz tamošnje bolnice - rekao je Rahman.

LEGLO DŽIHADISTA JE NA 3 SATA OD BEOGRADA: Policija tamo ne sme da uđe! (VIDEO) (FOTO)

Grad Raka je često poprište jezivih ubistava koje sprovode pripadnici ID i bio je redovna meta vazdušnih napada međunarodne koalicije pod komandom SAD, ali i sirijskih i ruskih aviona.

Taj grad u Siriji je de fakto prestonica ID odnosno samoproglašenog kalifata pod njihovom kontrolom u Siriji i u susednom Iraku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    16. novembar 2015 | 15:16

    A čekaj do sad su gađali bolnice civile, motocikliste, škole, a od sinoć magacine na obuku terorista naoružanje, kako to sad precizni odjednom?!?!

  • Dana

    16. novembar 2015 | 13:51

    ID ne bi morao da postoji vez naoruzanja- naoružan je dobijaju za pare- pare dobijaju od nafte koju prodaju preko Turske i od sponzora( S.Arabija, Katar....), znaci preseci dotok para bi bilo isto delotvorno kao i vojni napadi. Da zaista žele da ih uniste bilo bi lako preseci dotok para jer je Turdka saveznik i član NATO pakta, a ostali sponzori su strateski saveznici..... Toliko o iskrenim namerama da se uništi ID

  • Tutor

    16. novembar 2015 | 20:09

    Kad zapadnjaci bombarduju, odjednom nema civilnih žrtava? Kakvi licemeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA