VEHABIJA iz Sarajeva planirao POKOLJ U SRBIJI?

Srpske bezbednosne obaveštajne službe su ranije registrovale Enesa Omeragića kao eventualnu pretnju za Srbiju zbog veza koje ima sa sledbenicima Mirze Ganića iz Novog Pazara, vehabije koji je poginuo 2014. u Siriji

  • 5

Vehabija Enes Omeragić (34), koji je pre dva dana u Sarajevu ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH Nedeljka Radića i Armina Salkića, bio je povezan s vehabijama u Sandžaku, s kojima je planirao pokolj u Bosni, ali i u Srbiji, objavili su beogradski mediji.

UBICA VOJNIKA UZVIKIVAO ALAHU AKBAR: Novi detalji terorističkog napada u Bosni! (FOTO) (VIDEO)

- Omeragić se redovno sastajao s vehabijama iz Srbije koje su ga pre dve godine zarazile radikalnom islmaskom ideologijom. Zajedno su planirali krvave napade na području Srbije i Bosne, kako bi "pobili sve nevernike". Instrukcije su dobijali iz njihovog centra u Gornjoj Maoči u Bosni, dok su oni naredbe primali iz Beča - ispričao je dobro odbavešteni izvro iz Državne agecije za istragu i zaštitu (SIPA).

OVO SU VOJNICI KOJE JE UBIO VEHABIJA: Nedeljko i Armin su bili dobre kolege! (FOTO) (VIDEO)

Kako je rekao, ubistvo koje se dogodilo u Sarajevu nije bilo koordinisano s drugim delom ove organizacije.

Foto: Facebook Foto: Facebook

ZA NJEGOVU SMRT PORODICA SAZNALA PREKO INTERNETA: Srpski vojnik koga je ubio vehabija iza sebe ostavio dvogodišnju ćerkicu! (FOTO)

- Istraga je u toku i ovo je svakako teroristički čin, ali za sada mislimo da ovo nije bio koordinisan napad. Međutim, postoje ozbiljne indicije da se spremaju organizovani napadi na našim teritorijama. Naselje Sokolj gde je Enes živeo i izvršio samoubistvo je prepuno potencijalnih džihadista - rekao je izvor za Kurir.

Inače, srpske bezbednosne obaveštajne službe su i ranije registrovale Omeragića kao eventualnu pretnju za Srbiju zbog veza koje ima sa sledbenicima Mirze Ganića iz Novog Pazara, vehabije koji je poginuo 2014. godine na ratištu u Siriji.

Foto: Facebook / Mirza Ganić Foto: Facebook / Mirza Ganić

- Omeragić konkretno nama nije bio interesantan, ali ga primetili prateći kretanje i kontakte članova vehabijskog pokreta u Raškoj oblasti. Poslednji put na tim prostorima je boravio pre nekoliko meseci. Prema podacima koje smo prikupili, Omeragić se dovodio u vezu s prodajom i distribucijom narkotika i oružja - istakli su srpski obaveštajci.

Inače, krljučnu ulogu u vrbovanju Omeragića, lečenog narkomana, prema nekim pričama imao je njegov zet Muhamed Meco, koji se sa ratišta u Siriji vratio 2013. godine.

Podsetimo, Enes Omeragić rođen je u Francuskoj i pre dva dana je ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH, a zatim izvršio samoubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    20. novembar 2015 | 14:06

    Zar je moguće da država tačno zna gde su teroristi a ništa ne preduzima. To onda i nije država.

  • ds

    20. novembar 2015 | 15:08

    pa kad tako znate i ko su i gde su zasto ih nehapsite oni su ptetnja drzavi i tu netreba vise nista odmah iza brave na duzi period

  • HRVAT

    20. novembar 2015 | 14:30

    Ovaj na sliki je sigurno pripadnik hrvatskog cvijeca ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA