POČINJE KOPNENA OFANZIVA? Američki komandosi stižu u Siriju i imaće specijalan zadatak! (VIDEO)

Krajem oktobra Obama je odobrio da grupa, koja neće brojati više od 50 specijalaca, bude raspoređena u Siriji. Oni neće učestvovati u borbama, već će imati ulogu savetnika da pomognu koordinaciju lokalnih snaga

  • 12

Na desetine pripadnika američkih snaga za specijalne operacije uskoro će stići u Siriju, kako je i obećala administracija predsednika SAD Baraka Obame, saopštili su u nedelju zvaničnici.

NE HAJU ZA RUSKA UPOZORENJA: Američki specijalci krenuli ka Siriji!

- Vrlo brzo će stići - izjavio je Bret Mekgark, specijalni Obamin izaslanik međunarodne koalicije koja bombarduje položaje Islamske države u Siriji i Iraku.

ISLAMSKA DRŽAVA SE MOŽE SLOMITI U TRI KORAKA: Britanski stručnjak otkriva kako srušiti ISIS!

Mekgark je u emisiji "Fejs d nejšn" na CBS-u rekao da će te snage imati zadatak da organizuju lokalne snage koje se bore protiv boraca Islamske države na severu Sirije.

POKOLJ DŽIHADISTA: Putinova vojska zasula ISIS bombama, ubijeno 600 ekstremista! (VIDEO)

Krajem oktobra Obama je odobrio da grupa, koja neće brojati više od 50 specijalaca, bude raspoređena u Siriji. Oni neće učestvovati u borbama, već će imati ulogu savetnika da pomognu koordinaciju lokalnih snaga.

To će biti prvo zvanično raspoređivanje američkih snaga na terenu u Siriji od formirana međunarodne koalicije protiv Islamske države, prenela je agencija AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    23. novembar 2015 | 14:04

    Plan manipulacije sa dzihadistima je propao, a sada Ameri zure da se pozicioniraju u Siriji kao donosioci pobede i , ako bi mogli, da otmu nesto teritorije za sebe. Podli gadovi.

  • Жељко

    23. novembar 2015 | 12:39

    А ко је њих звао у Сирију? Асад је звао Русе. Ови долазе да процене размере штете коју Руси наносе њиховој "пешадији" (ИСИЛ-у).

  • ...

    23. novembar 2015 | 11:53

    Idu da pomognu islamistima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA