VRH RUSIJE: Ovo su dokazi da je Turska uključena u ilegalnu trgovinu naftom sa Islamskom državom (VIDEO)

- Rusija zna za tri trase kojima se krijumčari nafta iz Sirije u Tursku. Vođe bandi i turske elite kradu naftu u Siriji u velikim količinama - rečeno je na brifingu ruskog Ministarstva odbrane

  • 29

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je rukovodstvo Turske, uključujući predsednika Erdogana i njegovu porodicu, uključeno u sistem nezakonitih isporuka nafte sa sirijskih naftnih polja koja su zauzeli džihadisti. Na pres konferenciji ministarstva u Moskvi su iznesene ove tvrdnje.

Ovo je najskandaloznija teorija o tome ko ZAISTA stoji iza Islamske države (VIDEO)

- Rusija zna za tri trase kojima se krijumčari nafta iz Sirije u Tursku. Vođe bandi i turske elite kradu naftu u Siriji u velikim količinama - rečeno je na brifingu.

Ministarstvo odbrane Rusije je predstavilo dokaze finansiranja terorista Islamske države u Siriji i navelo da je Turska glavni potrošač nafte terorista i da godišnji prihodi ISIS-a od prodaje nafte iznose oko 2 milijarde dolara.

Ovo je PRAVI RAZLOG zbog čega su Turci oborili ruski avion? (FOTO) (VIDEO)

Brifing na temu "Oružane snage Ruske Federacije u borbi sa međunarodnim terorizmom. Novi podaci" održao se za predstavnike ruskih i stranih medija, a pratilo ga je više od 300 novinara. Prikazane su i fotografije kolona tankera Islamske države na tursko-sirijskoj granici.

- Nakon prelaska sirijske granice sa Turskom tankeri sa naftom idu u luke odakle se prebacuju u treće zemlje. Od početka ruske operacije u Siriji broj tankera terorista ISIS-a se značajno smanjio, ali ne primećujemo da Amerikanci gađaju tankere - rečeno je na presu u Moskvi.

Sergej Rudskoj, načelnik glavne operativne uprave Generalštaba ruske vojske rekao je da su u poslednja dva meseca ruskim vazdušnim udarima uništena 32 objekta DAEŠ za proizvodnju nafte i 11 rafinerija.

Prihodi od prodaje nafte odlaze, ne samo na obogaćivanje turskog rukovodstva, već i na naoružavanje militanata u Siriji. Rusija je najavila da će nastaviti da bombarduje naftne ciljeve DAEŠ.

RUSI IM RAZNELI 500 CISTERNI NAFTE: Kamioni Islamista sravnjeni sa zemljom! (VIDEO)

- Jedan od velikih centara za eksploataciju nafte je grad Deir el Zor. Pravac za isporuku vodi iz istočne Sirije do Turske. I završava se u rafineriji Batman u Turskoj - istakao je Rudskoj.

Rusija poziva Tursku da dozvoli pristup mestima, gde se prema podacima Moskve, nalaze centri krijumčarenja nafte DAEŠ-a.

Anatolij Antonov, zamenik ministra odbrane rekao je o finansiranju terorista da su oni predočili dokaze o tome kako se odvija nelegalna trgovina naftom kako bi se finansirale terorističke grupe, pa da ako misle da su ovi dokazi lažni neka omoguće pristup novinara ovim oblastima.

I PUTIN I ERDOGAN LAŽU: Ovo je prava istina o OBARANJU ruskog aviona?! (VIDEO)

Na brifingu je rečeno i da su udari ruske avijacije duplo smanjili dohotke DAEŠ-a i da Turska dugo vrši prebacivanje u Siriju militanata i naoružanja za njih. Rusija tvrdi da će nastaviti da iznosi „dokaze turske pljačke svog suseda".

Ministarstvo odbrane Rusije je istaklo da znaju koliko vredi reč predsednika Turske i da takođe znaju da Erdogan neće priznati krivicu, čak i da njegovo lice bude namazano opljačkanom naftom.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com/nezavisne. com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksena

    2. decembar 2015 | 15:47

    Ovo je vec postalo dosadno.Pre pola godine se pisalo o tome.Svi znaju a cute.Ovo nije samo Rusija rekla .Postoje snimci puta nafte i svi vode u tursku.Ranjeni Isisovci se lece unTurskoj u bolnici gde radi Erdoganova cerka.Sin svercuje naftu a tata nista nezna.Dobro su rekli Rusi Erdokgan ce se pre premazati naftom ili go...ma nego da prizna krivicu tj. Saradnju sa isilom i kradje Siriskog naroda.Ali to su .Turci naucili da kradu i otimaju i naravno lazu.

  • S.C.

    2. decembar 2015 | 16:32

    Ovo je provitno naravno da turska IMA korist

  • Vlada

    2. decembar 2015 | 15:55

    Naravno da je ovo sve tacno. Da im odgovara da se unisti isis oni se ne bi bunili za ruske avione

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA