NAJGORE POPLAVE U POSLEDNJIH 100 GODINA: 10.000 plivača na terenu, Indija je BLOKIRANA! (FOTO)

- Najmanje 10.000 policajaca i profesionalnih plivača je na terenu kako bi pomogli u akciji spašavanja - rekao je šef policije u Čenaju

  • 0

Stotine hiljada Indijaca napustilo je poplavljene domove, fabrike i škole su zatvorene, a spasioci prevoze povređene u bolnice.

POPLAVA NOSILA AUTOMOBILE U MORE: U kastrofalnom NEVREMENU poginulo najmanje 13 ljudi! (FOTO)

Najobilnije kiše u poslednjih više od stotinu godina prouzrokovale su velike poplave dužinom južne indijske države Tamil Nadu. Najmanje 200 ljudi je smrtno stradalo.

Stotine hiljada građana napustilo je  poplavljene domove, a fabrike i škole su zatvorene, prenosi Anadolija.

Premijer Indije Narendra Modi, uoči međunarodne konferencije o klimi koja je u ponedeljak otvorena u francuskom gradiću severno od Pariza, okrivio je klimatske promjene za obilne kiše u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Indijske vazduhoplovne kompanije prekinule su letove u Čenaj, prestonicu te južne indijske države, jer je tamošnji međunarodni aerodrom poplavljen, prenosi Hina.

Hiljade putnika ostalo je zarobljeno, a svi letovi su otkazani.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Aerodrom će biti zatvoren i tokom četvrtka, najavili su zvaničnici, što će otežati i napore za dostavljanje humanitarne pomoći.

Taj četvrti indijski grad po broju stanovnika središte je automobilske industrije. Uprave kompanija Ford Motor, Daimler, Hundai i Nisan obavestile su svoje radnike da u sredu ostanu kod kuće.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

NENORMALNO VREME DOLAZI NA BALKAN: Usred zime biće vrućine, mraz i poplave!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer je naredio slanje spasilačkih ekipa u Čenaj. Stotine ronilaca i vojni spasilački timovi ulaze u poplavljene domove i prevoze povređene stanovnike u bolnice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Najmanje 10.000 pripadnika policije i profesionalnih plivača je na terenu kako bi pomogli u akciji spašavanja - rekao je šef policije u Čenaju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Anadolija, Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA