• 3

AUSWEIS, BITTE: Nemačka uvodi lične karte za izbeglice!

Na ličnim kartama, čije izdavanje se očekuje od polovine februara, nalaziće se informacije o datumu i rođenju izbeglica, njihovoj nacionalnosti i rodu, kao i fotografija i detalji o visini i boji očiju

  • 3

Nemačka vlada postigla je danas dogovor o uvođenju ličnih karti za izbeglice, u nastojanju da na bolji način kontroliše talas migranata koji sa Bliskog istoka stižu u tu državu.

NESTALO 14.000 IMIGRANATA: Misterija trese Evropu!

Na ličnim kartama, čije izdavanje se očekuje od polovine februara, nalaziće se informacije o datumu i rođenju izbeglica, njihovoj nacionalnosti i rodu, kao i fotografija i detalji o visini i boji očiju.

Registracioni centri će uzimati i otiske prstiju izbeglicama, a svi podaci biće sačuvani u centralnom registru.

- Na ovaj način mi možemo da pokušamo i bolje prepoznamo ljude koji pokušavaju da sakriju svoj identitet - navodi se u saopštenju nemačkog ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera.

Detalji o zdravstvenom stanju i vakcinacijama biće, takođe, zabeleženi, kao i informacije o akademskim i profesionalnim kvalifikacijama izbeglica, kako bi se ubrzao proces njihove integracije.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Da bi se izbegla registracija iste osobe dva puta, centri će biti opremljeni sistemima za upoređivanje otisaka prstiju.

Nemačka vlada se nada da će početi sa izdavanjem ličnih karti izbeglicama sredinom februara, pošto ovu odluku usvoji parlament.

Procenjuje se da bi oko milion izbeglica moglo da stigne u Nemačku do kraja godine, a lokalne vlasti se bore sa obimom i tempom njihovog priliva, navela je britanska agencija.

Kancelarka Angela Merkel našla se na udaru kritika opozicije i nekih saveznika iz redova konzervativaca, jer je otvorila granice Nemačke za izbeglice iz Sirije, a kritike su pojačane nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra u kojima je ubijeno 130 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima