Ruska televizija "Raša tudej" proslavila 10. rođendan, evo šta im je Putin poručio

Putin je rekao da upravo zbog toga "Raša tudej" izaziva iskreno interesovanje i održava visoke standarde i kvalitet u svojoj oblasti. Premijer Medvedev je istakao da je "Raša tudej" za kratko vreme postala prepoznatljiv medijski brend

  • 6

Ruska televizija "Raša tudej" proslavlja danas 10. rođendan, koji su toj međunarodnoj televizijskoj mreži čestitali ruski predsednik i premijer Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, prenosi Sputnjik.

PUTIN: Valjda nećemo morati da upotrebimo NUKLEARNO ORUŽJE u Siriji!

Putin je u čestitci Televiziji "Raša tudej" naglasio doprinos novinara u unapređenju ruskih medija u inostranstvu.

- Vaša kompanija objedinjuje predstavnike mladog pokolenja novinara - talentovane, energične i ljude sa inicijativom. Vi poštujete najbolje profesionalne tradicije, najbogatije iskustvo domaćeg i stranog emitovanja. Pritom ste otvoreni za sve novo, aktivno radite na perspektivnim projektima koji treba da pomognu višemilionskoj publici u inostranstvu da bolje upoznaju našu zemlju, njenu istoriju i kulturu, upoznaju se sa raznim pogledima na aktuelne probleme - naveo je Putin.

Putin je rekao da upravo zbog toga "Raša tudej" izaziva iskreno interesovanje i održava visoke standarde i kvalitet u svojoj oblasti. Premijer Medvedev je istakao da je "Raša tudej" za kratko vreme postala prepoznatljiv medijski brend.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Vaše osoblje - novinari, voditelji i oni koji su iza kamera, formirali su alternativu za gledaoce na zapadu, omogućavajući ljudima iz različitih zemalja da se upoznaju sa ruskim pogledom na sve - navodi se u čestitki Medvedeva.

Televizija je povodom rođendana organizala skup koji je okupio vodeće međunarodne stručnjake koji će razmatrati izazove sa kojima se suočava globalna zajednica danas - od bliskoistočne krize do zaštite ličnih podataka, u vreme globalne pretnje od terorizma. Televizija "Raša tudej" počela je sa radom 2005. godine, a sada njena informativna mreža broji skoro milijardu gledalaca.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Televizijska mreža RT ima tri 24-časovna informativna kanala koja se emituju iz Moskve u skoro stotinu zemalja sveta.

Ta televizija, jedinstvena ovakvog tipa u Rusiji, tri puta je nominovana za nagradu "Emi" u kategoriji "Vesti", naveo je Sputnjik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    10. decembar 2015 | 17:30

    Udite na YTube i ukucajte RT,imate istinu,i odlacian program na Engleskom jeziku.

  • топлистанадреалиста

    10. decembar 2015 | 18:13

    Само истина и чињенице!

  • Dr Lune

    11. decembar 2015 | 21:55

    Hm,hmm...porucio je,da otvara bazu u Andric gradu, i logisticki centar na Marin dvoru u Sarajevu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA