• 14

MERKELOVA ZABRANJUJE BURKE! Evo zašto se Nemačka odlučila na ovaj potez

Kako je prenela agencija Rojters, u rezoluciji od 18 strana, o kojoj će se raspravljati u ponedeljak na kongresu, navodi se da je odeća za žene, koja pokriva celo telo, u suprotnosti sa nemačkim vrednostima

  • 14

Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel, pod pritiskom da zaoštre stav prema migrantima, pozvali su u četvrtak da se zabrani nošenje burki, navodeći da takva vrsta odeće koja pokriva celo telo ne bi trebalo da se nosi u javnosti.
AUSWEIS, BITTE: Nemačka uvodi lične karte za izbeglice!

U rezulociji, koja se priprema za predstojeći stranački kongres u Karlsrueu, rukovodstvo Hrišćansko-demokratske unije oduprlo se zahtevima nekih članova koji su se založili za određivanje gornje granice broja izbeglica koji mogu da uđu u Nemačku.
Kako je prenela agencija Rojters, u rezoluciji od 18 strana, o kojoj će se raspravljati u ponedeljak na kongresu, navodi se da je odeća za žene, koja pokriva celo telo, u suprotnosti sa nemačkim vrednostima.
Svako ko je nosi pokazuje da nije spreman da se integriše u naše otvoreno i slobodno društvo. Stoga odbacujemo nošenje odeće koja pokriva celo telo u javnosti - navodi se u rezoluciji.
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


Susedna Francuska zabranila je nošenje burke 2011. godine, čemu se Nemačka odupirala.
U rezoluciji se takođe upozorava da, ako EU nije u stanju da kontroliše svoje spoljne granice, Šengenska zona slobodnog kretanja ljudi ne bi trebalo dugoročno da ostane na snazi.
- Mi želimo da očuvamo Šengen - rekao je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer na konferenciji za novinare, predstavljajući rezoluciju.
- Kraj Šengena imaće ozbiljne posledice. Izazvaće kolateralnu štetu u oblasti privrede, politike i u drugim sferama. Ipak, mi ovde kažemo da je Šengen ugrožen - naglasio je on.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kikaa

    Ispravno skroz

  • Cionista

    Gde je sad demokratija, i gde su sad ljudska prava ??? Oni mogu da rade sta hoce, sad nema diskriminacije. Jaoooo evropo muka mi je od vas i vasih vestackih tvorevina i zakona.

  • akt

    Nisu za integraciju,a ispod burke ne znas ni ko je,ni šta je (žena,razbojnik,lopov,terorista...)tako da je to dobar predlog?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima