Kablovski operatori ministru: Rešite problem direktora Zavoda za intelektualnu svojinu!

PUKOS se obratio Ministirstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja s molbom da im reši problem koji je nastao zbog, kako tvrde "nezakonitog rada u Zavodu za intelektualnu svojinu"

  • 0

Poslovno udruženje kablovskih operatora Srbije (PUKOS) obratilo se Ministirstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja s molbom da im reši problem koji je nastao zbog, kako tvrde "nezakonitog rada u Zavodu za intelektualnu svojinu, koji je prouzrokovao odlaganje odluke o saglasnosti na tarife naknada za kablovsko reemitovanje autorskih i srodnih prava".

PUKOS traži od ministra Verbića da pomogne u rešavanju problema, povodom kojeg su se u proteklih 10-ak dana oglasili i Privredna komora Srbije, kao i Unija diskografa Srbije, koji izričito zahtevaju da Vlada i ministarstvo što pre imenuju legalnog direktora Zavoda za intelektualnu svojinu, jer prema njihovim navodima, v.d. direktorka Zavoda Nevenka Novaković odluke donosi nezakonito, pošto joj je mandat istekao još letos.

UNIJA DISKOGRAFA: Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu radi - NEZAKONITO!

U Zavodu se neopravdano dugo vodi postupak oko davanja saglasnosti na tarife organizacija SOKOJ, OFPS i PI, navodi se u dopisu ministru Srđanu Verbiću, i dodaje: - PUKOS je tražio da Zavod izvrši nadzor nad radom organizacije fotografskih autora OFA, u skladu sa zakonom, kao i da u okviru svojih ovlašćenja preduzme sve zakonom predviđene mere kojima bi se zaštitili korisnici od uočenog neodgovornog ponašanja organizacije. Zahtevamo da se situacija reši imenovanjem kompetentne osobe u zavodu za intelektualnu svojinu, jer konstatujemo da je v.d. direktoru Zavoda još tokom juna 2015 istekao mandat, te da Zavod na svom čelu nema odgovorno lice u skladu sa zakonom, navodi se u dopisu PUKOS-a, koji potpisuje predsednik UO Andrija Bednarik.

Privredna komora Srbije traži od Ministarstva novog direktora Zavoda za intelektualnu svojinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA