KO HRANI PSE I MAČKE NA ULICI, KAZNA 10.000 DINARA: Srbija u šoku posle novog propisa!

Drakonskom kaznom do 10.000 dinara kažnjavaće se i osobe koje hrane i pse i mačke, a ne samo golubove

U javnosti je juče odjeknula vest da će svi oni koji budu uhvaćeni da hrane golubove biti kažnjeni i to kaznom do 10.000 dinara. Zapitali smo se šta je sa onima koji hrane pse, mačke, kao i druge životinje na ulici, u parku i saznali da ova drakonska kazna važi i za njih.

KO BACA HLEB GOLUBOVIMA, KAZNA 10.000 DINARA: Novi propis ŠOKIRAO Srbiju!

Ove nazapaćene kazne primenjivaće se u Smederevu, koji je pre dva dana usvojio izmene i dopune Odluke o uslovima držanja, postupanja i zaštite domaćih životinja koju su usvojili odbornici Gradske skupštine.

Konkretno, izmenjen je član 45 ove odluke. Njime se, kako doslovce piše u ovom članu, zabranjuje hranjenje pasa, mačaka, golubova i drugih životinja na površinama javne namene i površinama u javnom korišćenju i ostavljanje hrane u navedene svrhe.

MOLIMO VAS, PREKINITE DA BACATE PETARDE! Godišnje, 5.000 ljubimaca UGINE od SRČANOG UDARA!

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Kazne za nepoštovanje ovog člana, predviđene su članom 49 koji glasi da će se fizička lica koja postupaju suprotno odredba ove, najnovije izmene novčano kazniti sa do 10.000 dinara.

LETEĆI PACOVI ILI SLATKE PTIČICE? Šta su stvarno golubovi? (FOTO)

Inače, Smederevo nije usamljeno, odnosno nije jedini grad u Srbiji koji zabranjuje hranjenje mačaka, pasa, goluboca i drugih životinja, a razlika je samo u visini kazni. Naime, hranjenje životinja zabranjeno je i u Novom Sadu, a kako se ne biste našli u neprijatnoj situaciji u okviru koje biste morali da ispraznite novčanike, raspitajte se kakva su pravila u vašem gradu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Posle 25 godina pojavio se MEDVED na STAROJ PLANINI! (FOTO)

Nije na odmet reći, na primer, da se hranjenje golubova novčano kažnjava i to sa 500 evra i u Veneciji. Na ovo su se vlasti ovog italijanskog grada bile prinuđene kako bi lakše održavali kulturno-istorijski spomenici.

Hranjenje ovih ptica zabranio je i London, a istom su težile i Njujork, Barselona...

Koja su najčudnija pravila ponašanja u vašem gradu? Podelite to sa nama u komentarima.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    18. decembar 2015 | 23:00

    Nastavljam da hranim kad imam i mogu i golubove i macke i pse, a ja njih bas da vidim kako ce da mi naplate kaznu!

  • Vesna

    19. decembar 2015 | 00:31

    Cudno je to sto su prvo macke i psi sterilisani od strane Gradske uprave, preko institucija ZOO i pustene na ulicu da se sami snalaze za hranu. E SADA JA PITAM, KAKO TO DA SE SNALAZE SAME BEZ POMOCI COVEKA? KO JE TO UOPSTE SMISLIO? SEKU SE STABLA PO GRADIVIMA GDE SU STANISTA PTICA, PA GDE DA IDU, NEGO BLIZE COVEKU KAO BICU KOJE MOZE DA SE BRINE O NJIMA? AKO NESTANU ONI KAO KARIKA PRIRODNOG TOKA ZIVOTA, JER IMAJU SVOJU FUNKCIJU U PRIRIDI, KAO I SVE STO ZIVI NA OVOJ PLANETI. KO SE TO IGRA BOGA?

  • u cudu

    18. decembar 2015 | 23:40

    Ovo veze sa mozgom nema!!! Ko ove zakone smislja da mi je znati?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA