• 15

Cane Subotić OSLOBOĐEN optužbi za šverc duvana!

Optužnicom se Subotić teretio da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete tokom 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizičkim licima

  • 15

Biznismen Stanko Subotić Cane i njegovi saradnici pravosnažno su slobodni od optužbi da su krijumčarili cigarete tokom devedesetih godina i da su na taj način oštetili državni budžet.
KAZNA OD 150.000 NA SUĐENJU CANETU: Ponovo odloženo donošenje odluke o presudi

Apelacioni sud u Beogradu danas je na sajtu objavio presudu kojom je u jednom delu pravosnažno oslobodio Subotića i ostale optužbi zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivična dela za koja se terete optužnicom.
Stanko Subotić ponovo izbegao dolazak u sud!
U drugom delu odluke Apelacioni sud je optužbe odbio zbog nastupanja apsolutne zastarelosti - odnosno, kako se navodi u odluci suda, zbog proteka dvostrukog vremena koje se traži za zastarelost krivičnog gonjenja.
Tom odlukom u oslobađajućem delu potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu, a preinačena u delu o odbijanju - jer je taj sud optužbe odbio zbog nastupanja relativne zastarelosti, a Apelacioni sud zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.
Stanko Subotić Cane

Foto: Milena Đorđević


Osim Subotića, pravosnažno su optužbe odbijene ili su oslobođeni od optužbi i direktor Savezne uprave carina Kertes, Subotićev sestrić Nikola Milošević, Milan Ranković, Ivana Krčmarić, Jovica Ranđelović, Stevan Banović, Nebojša Nikolić, Milan Milanović, Dragi Dodevski, Ivana Olujić, Miodrag Zavišić, Milovan Popivoda, Miroslav Pešić i Luka Nenadić.
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić


Optužnicom se Subotić teretio da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete tokom 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizičkim licima.
Grupa je, prema optužnici, na štetu budžeta stekla korist od 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.
Prvom prvostepenom presudom Specijalnog suda, koja je ukinuta, Subotić je bio je osuđen na šest godina zatvora, a ostali optuženi na kazne od godinu do pet godina zatvora.
Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek


Drugom prvostepenom presudom, koja je izrečena 18. jula 2014. godine, svi optuženi su oslobođeni optužbi zbog nedostatka dokaza za tvrdnje iz optužnice, ili su optužbe protiv njih odbijene zbog zastarelosti krivičnog gonjenja za dela iz 1995. godine.
Subotić je, i pored poternice koja je za njim bila na snazi više godina, slobodno živeo i radio u Švajcarskoj. Potom 2008. godine Moskva je odbila da ga izruči Srbiji, jer ruski zakon nije priznavao krivično delo za koje se Subotić teretio pre prekvalifikacije dela, odnosno izmene optužnice 2013. godine.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    u bre kakv ste to narod da ga zatvore sto je proneverio 20-30 miliona evra idi molimte to je sica, al zato su vec pripretili za prinudnu naplatu ako se ne plati rts 150 dinara, pa sad ti vidi ko nam vodi drzavu i gde nas vodi . BANANA DRZAVA.

  • Vlajko

    I ovakva srbija da ulazi u evropu, nikada, zivi bili pa videli .

  • Maki

    A ,stara prica..namire se pravi ljudi i mozes da ubijas koliko volis.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima