Lopovi u BOGOSLOVIJI IZUJEDALI UPRAVNIKA i oteli 10.000 EVRA, a onda su ih UHAPSILI ĐACI! Detalji borbe o kojoj bruji Srbija

Đaci Bogoslovske škole u Sremskim Karlovcima sprečili su juče ujutru pljačku školske kase, “uhapsivši” dvojicu napadača, evo kako se odvijala drama u školi

  • 8

Đaci Bogoslovske škole u Sremskim Karlovcima sprečili su juče ujutru pljačku školske kase, “uhapsivši” dvojicu napadača. Razbojnici su dok su trajali časovi prethodno napali ekonoma-upravnika škole Miloša Cvetkovića i izujedali ga po ruci.

NAPADNUTA BOGOSLOVIJA, UČENICI SAVLADALI RAZBOJNIKE! Drama u Sremskim Karlovcima, ekonoma vezali lisicama i pretili mu pištoljem!

Kako "Blic" saznaje, uhapšeni su N. M. (29) i D. K. (42) iz Sremske Mitrovice. Dvojac je oko 10 sati upao u zgradu škole i preteći plastičnim pištoljem napali Cvetkovića, od kog su pokušali da uzmu novac.

Pljačkaši su Cvetkovića prvo udarali, a kada su đaci iz susedne učionice čuli da je u toku pljačka, njih desetak se umešalo u bitku sa nasilnicima.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Jedan od razbojnika ujeo je ekonoma za levu ruku. Mi smo uleteli u kabinet i legli na njih. Plastični pištolj koji im je ispao bukvalno se raspao - priča jedan od đaka heroja.

Učenici dodaju da su čuli Cvetkovićeve povike „pljačka, pljačka“, te da su se sjatili i vrlo brzo savladali razbojnike.

- Kada smo krenuli na njih, jedan je pokušao da pobegne, ali smo ga sustigli u hodniku kod ulaznih vrata - pričaju đaci.

Foto: Wikipedia/ w:User:Alexzr88 Foto: Wikipedia/ w:User:Alexzr88

U Kliničkom centru Vojvodine nam je potvrđeno da je Cvetković lakše povređen tokom pokušaja pljačke i da je pušten na kućno lečenje.

Na lice mesta brzo je došla policija, a učenici su razbojnike koji su, kako saznajemo, odranije poznati policiji, držali zatočene u prostorijama škole. Meta pljačke najverovatnije je bila kasa Bogoslovije, u kojoj se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko 10.000 evra.

- Đaci plaćaju 100 evra mesečno za internat, a u internatu živi njih stotinak i pre nekoliko dana su namirili dug za ovaj mesec. Napadači su znali da je kasa puna - kaže izvor upućen u dešavanja.

U policiji sumnjaju da su napadači imali još jednog pomagača iz Sremske Mitrovice, a on je prema saznanjima MUP-a, organizator ove kriminalne grupe.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivši navijac

    26. januar 2016 | 13:23

    Radim na obezbedjivanju imovine, i pre godinu dana su kolege zatekle lopove u krađi na istoj. Pošto su bili drski i bezobrazni,došlo je do tuče, u kojoj su lopuze izvukle deblji kraj. Kasnije su tužili, i već je bilo petnaestak rasprava, sa izgledom da lopuze naplate batine, a za krađu budu oslobođeni. Đacima želim više sreće u ovom slučaju, u ovoj ludnici od države.

  • Kалуђер

    26. januar 2016 | 09:31

    Шта ће 10.000 евра у каси Богословије? Је л' то банка, мењачница, шта ли је?

  • Zoki

    26. januar 2016 | 08:48

    Odakle u skolskoj kasi 10000€,da li ostale skole uopste imaju kasu,nemam nista protiv crkve ali valjda i tu neki red postoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA