ZA UBISTVO U REDU ZA PLJESKAVICU: Milošu Jovanoviću smanjena kazna! (FOTO)

Osnov za umanjenje kazne je prethodna neosuđivanost Jovanovića, te činjenica da je u vreme izvršenja ubistva bio mlađe punoletno lice, odnosno da nije navršio dvadeset godina

  • 25

Nišlija Miloš Jovanović (23) koji je maja prošle godine osuđen na četrnaest godina zatvora zbog teškog ubistva Marka Cvetkovića (29), iza rešetaka će provesti devet godina jer mu je Apelacioni sud ublažio kaznu.

DIVLJI ZAPAD U NIŠU: Ubijen zbog salate za pljeskavicu!

Kako se navodi u obrazloženju odluke o preinačavanju prvostepene presude, osnov za umanjenje kazne je prethodna neosuđivanost Jovanovića, te činjenica da je u vreme izvršenja ubistva bio mlađe punoletno lice, odnosno da nije navršio dvadeset godina.

Jovanović je 11 novembra 2012. u ćevabdžinici "Carica" na Bulevaru Zorana Đinđića ubio Marka Cvetkovića (29).

Do sukoba je došlo jer je Cvetković bez ikakvog povoda napao Miloševog druga Marka Milojkovića dok je stajao u redu za pljeskavicu i udario ga u glavu šest puta. Jovanović je izvadio pištolj za koji ije imao dozvolu i u Cvetkovića pucao šest puta.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Jovanovićevi branioci su pokušali da žalbom ospore postojanje umišljaja i isticali su da je delo počinio u afektu s obzirom na to da se uplašio kada je video kako mu Cvetković tuče druga.

Međutim, Apelacioni sud je bio na stanovištu da nema osnova za umanjenje kazne po ovom osnovu jer, kako se navodi u obrazloženju odluke, Jovanovićeva sposobnost da shvati značaj svojih postupaka i da upravlja njima nije bila umanjena do bitnog što potvrđuju nalazi veštaka.

Goran Jovanović, Milošev otac kaže da je zahvalan Apelacionom sudu što je njegovom sinu umanjio kaznu za pet godina ali da i dalje smatra da je on prestrogo osuđen.

-Smatram da je Viši sud prestrogo sudio mome sinu jer mu je dao četrnaest godina, pa Apelacioni sud nije mogao mnogo više ni da mu smanji. Mislim da su trebala da budu uzeta u obzir veštačenja koja su išla u Miloševu korist i koja su potvrđivala da je bio previše uplašen da bi znao šta radi, pa da mu kazna bude manja. I dalje sam siguran da bi taj momak ubio njega i njegovog druga da Miloš nije pucao – kazao je Goran.

Miloš Jovanović je upućen na izdržavanje kazne u kazneno popravnu ustanovu u Valjevo.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA