STRANCI SU CRNE OVCE, TREBA IH PROTERATI: Šta je pozadina rasističkih plakata u Švajcarskoj? (VIDEO)

Prema predloženom zakonu, stranci će biti automatski deportovani bez prava na žalbu pošto odsluže kaznu za krivična dela, kao što su ubistvo, silovanje i oružana pljačka, ali i za manje prestupe, kao što su provala i prebrza vožnja

  • 22

Švajcarska će krajem meseca održati referendum o proterivanju stranaca koji su osuđeni za krivična dela od ubistva do prebrze vožnje. Prema zakonu o kojem će se građani izjašnjavati, stranci neće imati pravo na žalbu. Takođe, u blizini izbegličkog kampa, osvanuli su bilbordi (plakati) na kojima piše "Da se konačno obezbedimo, reci DA proterivanju osuđenih migranata"!

EVROPA PROTERUJE MIGRANTE?! Austrija planira da deportuje 50.000 izbeglica do 2019.

Očigledno je da Švajcarska želi da učini sve što je u njenoj moći da na vreme "obezbedi" svoju državu od mogućih napada sličnih onima u Nemačkoj ili Švedskoj.

Antiimigraciona Švajcarska narodna partija (SVP), koja ima trećinu mesta u parlamentu, raspisala je referendum obezbedivši dovoljno potpisa, a oslanjajući se na strah da stranci mogu da predstavljaju opasnost za švajcarski način života.

Slobodne demokrate i liberalni levičari Socijaldemokratske partije protive se referendumu napadajući SVP da preuzima rasističke korake, što bi moglo da nanese štetu odnosima sa EU.

Prema predloženom zakonu, stranci će biti automatski deportovani bez prava na žalbu pošto odsluže kaznu za krivična dela, kao što su ubistvo, silovanje i oružana pljačka, ali i za manje prestupe, kao što su provala i prebrza vožnja.

Predloženi zakon obuhvatiće i decu migranata koja su rođena u Švajcarskoj, ali nemaju državljanstvo.

Da bi se usvojio zakon SVP, potrebno je da se za njega na referendumu izjasni prosta većina građana. Prema dosadašnjim anketama, pristalice predloga imaju blagu prednost.

Stranci čine četvrtinu populacije Švajcarske, ali i 68 odsto zatvorenika.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    17. februar 2016 | 18:55

    CUDO JE DA UPRAVO SVICERI STRANOG POREKLA PODRZAVAJU SVP-STRANKU KOJA JE PROTIV KRIMINALACA A STO JE NAJVAZNIJE ZASTO IH I JA LICNO PODRZAVAM PROTIV SU BRISELSKE EU BIROKRATIJE KOJA BI UNISTILA SVICU !!!!!! OVDE SE SVE RESAVA REFERENDUMOM I TU SE NAROD PITA A NE KAO U EU BRISELSKA DRUZINA! !!

  • Momo

    17. februar 2016 | 16:59

    Da je ovakav plakat osvanuo u Srbiji bombardovali bi nas! Bitno je da im je pola reprezentacije šipci,hahaha,još malo pa će imati dvojezične table za gradove ZURIQU :)

  • Svrdlo

    17. februar 2016 | 17:01

    Podržavam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA