AMERIČKI STRUČNJACI: Srbijo, budi ponosna na Bor i novu topionicu! (FOTO)

Partelpog i Oliver su posetili novu fabriku sumporne kiseline i videli na licu mesta put kojim gasovi ulaze u fabriku, ali i da iz nje više ne izlazi dim!

  • 3

Partelpog i Oliver bili su veoma zadovoljni onim što su videli "na terenu“ i naglasili da im je prvi utisak o radu nove topionice i fabrike sumporne kiseline veoma pozitivan.

Erik Partelpog i Timoti Oliver, dva eksperta iz Amerike koji proveravaju opravdanost uloženih sredstava u izgradnju novih pirometalurških agregata u Boru i to sa tehničko-tehnološkog, ekološkog i ekonomskog aspekta, u razgovoru sa menadžmentom RTB-a Bor istakli su veliko zadovoljstvo onim što su videli tamo. Posebno su naglasili da im je prvi utisak o radu nove topionice i fabrike sumporne kiseline veoma pozitivan.

SPREMAMO STRATEŠKE SCENARIJE ZA RTB BOR: Šef tima stručnjaka o daljim planovima ove kompanije! (FOTO)

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

- Poslednji put sam, sa predstavnicima Svetske banke, u Boru bio 2006. godine. Ovo što danas vidim, u odnosu na ono od pre deset godina može da se opiše u jednoj rečenici: Možete da budete ponosni na ono što imate! - rekao je Erik Partelpog.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

Dodao je da je sa kolegom posetio novu fabriku sumporne kiseline i video na licu mesta put kojim gasovi ulaze u fabriku, ali ne izlaze iz nje kao ranije - Nema dima! Tražili smo od kolega iz Bora da nas odvedu na neki vidikovac, da odnekud, gde je pregled grada dobar, proverimo ima li dima. Oduševljen sam jer smo i odatle videli da sve besprekorno funkcioniše. Čuo sam i da se desio požar u fabrici sumporne kiseline, sve nam je poznato, ali mogu da kažem da nova fabrika danas veoma dobro radi. Imam veoma pozitivan utisak – dodao je Partelpog.

VAZDUH SE VIŠE NE ZAGAĐUJE U BORU: Svi problemi su rešeni, proizvodnja bakra na maksimalnom nivou!

Foto: Promo Foto: Promo

Pridružujući se prvoj oceni kolege Partelpoga, Timoti Oliver rekao je da su obojica pre 20 godina, zbog zajedničkog posla, živeli neko vreme u američkom gradu Silver siti, te da je to grad sa kojim bi Bor trebalo da bude bratski grad.

BOR PREDUZIMA MERE ŠTEDNJE: Smanjuju se svi troškovi, neki radnici dobiće otpremnine! (FOTO)

 - I u Silver sitiju, rudarskom američkom gradu postoji topionica, i taj grad je u planinskom regionu, i njegovi stanovnici su, poput ovdašnjih, nasmejani i srećni. Toliko je automobila na ulicama da imam utisak kao da sam u Americi – rekao je Oliver.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA