LEDENI TALAS IZ RUSIJE STIŽE NA BALKAN: Potpuno neočekivana najava meteorologa!

- Iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostranog anticiklona koji bi omogućio prodor hladnog talasa direktno iz Rusije - navodi se u izveštaju na portalu Istramet

  • 10

Ukoliko ste mislili da je zima prošla, stiže vest koja će sve uveriti u suprotno! Naime, hrvatski portal Istramet pozabavio se nešto dugoročnijom prognozom i navodi da nakon ekstremno kišnog razdoblja koje traje još od februara, najnoviji prognostički modeli za narednih desetak dana predviđaju mogućnost promene situacije uz dolazak hladnog vetra sa severoistoka kontinenta.

OGROMNI TALASI U CRNOJ GORI: Pogledajte kako izgleda kad oluja uskovitla more! (VIDEO)

- Prema prognostičkom modelu situacija krajem sledeće nedelje mogla bi polako da počne da se menja. Naime, iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostranog anticiklona koji bi omogućio prodor hladnog talasa direktno iz Rusije. U takvoj situaciji temperatura vazduha bi osetno bila niska, a jači jutarnji mrazevi postali bi svakodnevnica u unutrašnjosti, ali i ponegde uz obalu Jadranskog mora - navodi Istramet.

NEZAPAMĆENA OLUJA NADOMAK SRBIJE: Saobraćaj obustavljen u Istri, vetar duvao i do 100 kilometara na čas! (VIDEO)

Mraz, naravno, može značiti noćnu moru ljudima koji u jutarnjim satima automobilom idu na posao jer će mnogi imati posla sa odleđivanjem.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tehničar STOČARSTVA

    6. mart 2016 | 17:35

    ...a to što će mraz uništiti voće? U tom slučaju bi kajsija koštala 800rsd, trešnja 1200rsd, jabuka 600rsd, šljiva 400rsd, odnosno 10X više...nikom ništa

  • Gile

    6. mart 2016 | 17:34

    Sve je to normalno deco, i sneg u aprilu.

  • Vajsmiler

    6. mart 2016 | 17:59

    Ma sta kazete, problem sa odledjivanjem. Pa setite se onih zima pre 30 godina. To je normalno. Navikli smo se na ove tople.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA