ZimSKI kamp “Ljubavi i nade” na Kopaoniku: Posle neustrašive borbe sa najtežim bolestima, zaslužili su ovo (FOTO)

Adolescenti od 11 do 19 godina imaće priliku da, zahvaljujući maloj, ali odbranoj grupi volontera – instruktora, nauče da skijaju ili usavrše svoje skijaške veštine

  • 0

U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, 20 mladih lečenih od malignih bolesti boraviće do 14. marta na Kopaoniku kao učesnici četvrtog NURDOR zimskog kampa “Ljubavi i nade”.

Adolescenti od 11 do 19 godina imaće priliku da, zahvaljujući maloj, ali odbranoj grupi volontera – instruktora, nauče da skijaju ili usavrše svoje skijaške veštine.

NE OKREĆIMO GLAVU, OVO SU NAŠA DECA! Za humanije i bolje lečenje mališana obolelih od raka! (FOTO)

Osim škole skijanja, planirane su i različite psihološke, socijalne, kreativne i edukativne radionice koje imaju za cilj da, uz mali tim psihologa, mlade rekonvalescente osnaže fizički i psihički i olakšaju im resocijalizaciju i povratak uobičajenom životu.

Ako ovo jedete, TEŠKO da ćete ikada dobiti rak

- NURDOR je do sada organizovao šest letnjih i tri zimska kampa "Ljubavi i nade" ali je svaki put iznova fantastično zadovoljstvo videti našu decu kako, nakon dugog i teškog lečenja, puni elana, neustrašivo osvajaju neke nove veštine, bilo da su sportske ili kreativne, kako se druže i razmenjuju iskustva. To je i cilj svih naših kampova - pružiti im priliku da se druže, opuste i osnaže emotivno i fizički. Mnogima će to biti ne samo prvo odvajanje od roditelja, već i prva prilika da nauče da skijaju - izjavio je Ljubiša Stanić, roditelj iz NURDOR-a i jedan od pratilaca kampera.

MOJ OČAJ KAD SAM SAZNAO DA MI JE DETE DOBILO RAK: Ispovest oca čija ćerka (15) ima najtežu bolest

Realizaciju kampa su pomogli organizacija "Prijatelj u nevolji", SP Lasta, Skijališta Srbije, MK Group, Wiener Städtische, poslastičarnica "Buongiorno", Tropic Trade i brojni prijatelji.

Veći deo skijaške opreme obezbedila je Marija Barišić i grupa prijatelja iz Švajcarske uz pomoć "Cargo - Partnera".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA