DRAMA NA TOPLICI: Dete (6) se zamalo udavilo u nabujaloj reci, spasao ga četrnaestogodišnjak

Deca su u prokupačkom naselju pored Toplice hvatala drva koja su plutala zbog povećanog vodostaja, kada se B. J. (6) u jednom trenutku okliznuo i upao u vodu

  • 12

U prokupačkom naselju pored reke Toplice život je zamalo izgubio šestogodišnji dečak B. J. kojeg je zahvaljujući velikoj sreći i prisebnosti spasao 14-godišnji F. A.

 

U Prokuplju dete odnela nabujala reka!

 

Deca su pored reke hvatala drva koja su plutala zbog povećanog vodostaja, kada se B. J. u jednom trenutku okliznuo i upao u vodu. Šestogodišnje dete nije znalo da pliva, pa je u momentu počelo da se davi i tone.

 

- Nekoliko dečaka je bilo u tom trenutku pored reke. Ipak, najprisebniji je bio F. A. koji je bez razmišljanja skočio za mališanom koji je u trenutku skroz potonuo. Samo zahvaljujući velikoj sreći uspeo je da uhvati i izvuče iz reke preplašenog mališana – kaže jedan od očevidaca ovog događaja.

 

Četrnaestogodišnjak nije želeo da previše komentariše svoj hrabri postupak.

 

- U tom trenutku nisam ni bio svestan da je reka hladna i duboka i da mogu i ja da se udavim. Razmišljao sam samo kako da izvučem B. J. Na sreću uspeo sam - ističe skromni F. A. Niko od mališana nije prošao sa ozbiljnim posledicama.

 

Foto-arhiva: Telegraf

Foto-arhiva: Telegraf

 

Inače, na ovom delu reke Toplice se pre dve godine tokom velikih poplava koje su zadesile Srbiju dogodila slična situacija.

 

Desetogodišnji romski dečak umalo nije stradao kada ga je sa obale Toplice odnela nabujala reka. Do incidenta je došlo nedaleko od prokupačkog romskog naselja, dok je grupa Roma, među kojima je bilo i dece, takođe vadila drva iz reke. U jednom trenutku mališan se približio vodi, okliznuo i pao u nju, a ona je počela da ga nosi nizvodno.

 

Na svu sreću i tada je mališan spasen bez ikakvih posledica.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA