Prošla godina je bila jedna od najuspešnijih za UniCredit Banku

Ukupan neto profit UniCredit Banke u 2015. godini dostigao je 6,37 milijardi dinara, zabeleživši rast od 16% u poređenju sa prethodnom godinom

  • 0

UniCredit Banka je i u 2015. godini nastavila da ostvaruje odlične poslovne rezultate, zabeleživši jednu od najuspešnijih poslovnih godina od kada je započela svoje poslovanje u Srbiji.

Zahvaljujući unapređenim procesima, proizvodima i uslugama usklađenim sa zahtevima klijenata i tržišta, banka je i ove godine potvrdila snagu i efikasnost svog poslovnog modela. Potvrđena je pozicija broj tri na tržištu kada je u pitanju ukupna aktiva, a prvi put je i zabeleženo dvocifreno tržišno učešće, iznad 10 odsto. Istovremeno, liderska pozicija banke kada su u pitanju efikasnost i produktivnost je dodatno ojačana što je dovelo do rasta tržišnog učešća kada su u pitanju i svi drugi relevantni parametri.

UniCredit Bank Srbija od sada zvanično i na Tviteru (VIDEO)

Ukupan neto profit UniCredit Banke u 2015. godini dostigao je 6,37 milijardi dinara, zabeleživši rast od 16 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Istovremeno, banka je nastavila da dokazuje svoju posvećenost srpskom tržištu, što se manifestuje rastom bilansa stanja za 16 odstou odnosu na 2014, na iznos od preko 308 milijardi dinara. Fokus na klijente, novi servisni model i inovativni proizvodi, usklađeni sa potrebama klijenata, doprineli su uvećanju klijentske baze za skoro 15 odsto, na približno 285.000 klijenata što je dovelo do rasta depozita za 24 odsto, na iznos od preko 175 milijardi dinara.

Kao i uvek do sada, UniCredit Banka je i u 2015. godini nastavila da, kroz kreditiranje kako pravnih, tako i fizičkih lica, dokazuje svoju posvećenost lokalnom tržištu i spremnost da pruži podršku razvoju lokalne ekonomije i ostvarenju potreba svojih klijenata. Ukupan volumen odobrenih kredita, dostigao je iznos od 202 milijarde dinara, što predstavlja rast od od devet odsto u poređenju sa 2014.

Foto: Profimedia/Panthermedia Foto: Profimedia/Panthermedia

U Srbiji više od 1,2 milliona građana kupuje online!

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Klaudio Ćezario ovim povodom rekao je da je 2015. godina bila ne samo godina koju su karakterisali odlični poslovni rezultati, već i jedna od najuspešnijih od kada posluju u Srbiji.

- Kroz kreditiranje projekata od javnog značaja, još jednom smo potvrdili da smo pravi partner srpske privrede. Zahvaljujući našoj orjentisanosti na klijente, uspeli smo da zadržimo prvu poziciju kada je u pitanju nivo zadovoljstva klijenata fizičkih lica, kao i da ostvarimo rezultate iznad proseka tržišta kada su u pitanju korporativni klijenti. Uspešno smo započeli proces Digitalizacije koji je jedan od glavnih stubova UniCredit Grupe. Takođe, u skladu sa našom Strategijom društveno odgovornog poslovanja, nastavili smo da pružamo podršku najranjivijim kategorijama stanovništva, razvoju socijalnog preduzetništva i inicijativama od lokalnog značaja - naveo je Ćezario.

Unikredit banka

Članica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Ljiljana Berić odgovorna za Sektor finansija naglasila je da je ova banka u prošloj godini pokazala svu svoju snagu i sotvarila izvanredne rezultate uprkos brojnim izazovima.

Evo šta da uradite ako ste POCEPALI EVRE ili ih OPRALI u veš mašini! (FOTO)

- Uspeli smo da budemo iznad tržišta kada su u pitanju rast komercijalnih kredita, racio troškova i prihoda, produktivnost po zaposlenom i povraćaj na investirani kapital, dok smo sačuvali snažnu kapitalnu bazu. Takođe, zahvaljujući uspešnom upravljanju portfolijom nenaplativih kredita, uspeli smo da zadržimo njihov nivo znatno ispod tržišnog. Ukupan operativni prihod je na kraju 2015. premašio 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 19 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Već dugi niz godina u kontinuitetu ostvarujemo rast klijentske baze i nivoa odobrenih kredita. Međutim, ono što je još važnije istaći je da, bez obzira na sveukupan negativan trend na tržištu, naš broj zaposlenih nastavlja da raste. Na kraju 2015. godine dostigao je 1.145, ostvarivši rast od 5 odsto u odnosu na 2014 - kaže ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA