NOVA DIMENZIJA BANKARSTVA: Rusi su smislili način kako da obezbede novac, iako im je zapad okrenuo leđa!

Centar će se fokusirati na pružanje bankarskih usluga pojedincima, preduzećima i stranim investitorima

  • 3

Rusija je dobila svoj prvi islamski bankarski centar u Kazanu, koji radi kao i sistemi u jugoistočnoj Aziji, a finansira se iz partnerstva sa Bliskim Istokom, prenosi rt.com. U trenutku kada su zapadni fondovi okrenuli leđa Rusiji, nađeno je rešenje da se dobije više sredstava iz muslimanskih zemalja.

- Živimo u teškim vremenima. Teške ekonomske okolnosti prisiljavaju nas da tražimo nove načine. Udruženo bankarstvo je nešto novo za nas. Moramo da formiramo korisničke usluge koje su, pre svega, u skladu sa ruskim bankarskim zakonima, a nisu u suprotnosti sa islamskim bankarstvom - rekao je predsednik ruske republike Tatarstana Rustan Minikanov.

PODSTICAJ EVROZONI: Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu!

Centar se nalazi na oko 800 kilometara istočno od Moskve, u ruskom Tatarstanu u kom značajan broj čini muslimansko stanovništvo.

- Siguran sam da će to biti novi korak koji će privući nova finansijska tržišta ka našoj zemlji - dodao je.

RUSIJA: Okončana talačka kriza u banci, napadač uhapšen (VIDEO)

Centar će se fokusirati na pružanje bankarskih usluga pojedincima, preduzećima i stranim investitorima.

Kako smatra tatarski ministar finansija Artem Zdunov, nedostatak inostranih kredita doveo je do toga da Rusija traži druge izvore finansiranja, uključujući i one u muslimanskim zemljama. On je dodao da je islamska finansijska industrija jedna od najbrže rastućih u svetu sa godišnjim rastom sredstava od 15 do 20 odsto.

RUSI FINANSIRAJU TERORISTE? Najviše novčanica od 500 evra zadržano u Moskvi!

Religije u nekoliko zemalja Jugoistočne Azije i Bliskog Istoka ostavile su traga na njihove kreditne institucije. Tako, islamske banke ne naplaćuju kamatu i dobijaju prihode od ulaganja u poslovne projekte.

U ovom trenutku ruski zakon ne dozvoljava svim islamskim bankama da koriste sve svoje mogućnosti. Međutim, već se raspravlja o izmenama zakona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanzemaljac

    24. mart 2016 | 21:37

    Bliski istok. haha...para busi gde burgija nece

  • Dobi

    25. mart 2016 | 12:15

    Kad bi arapi pristali da naftu prodaju u celom svetu za Rubju a ne za dolare kao sto je sada, ameri bi bankrotirali za mesec dana.Otisli bi u majcinu i EU i oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA