SKANDALOZNO: Glumac Goran Višnjić podržao Gotovinu u Hagu!

Hrvatski glumac, koji se proslavio u američkoj seriji "Urgentni centar", pružio podršku generalu, koji je rukovodio operacijom "Oluja", u kojoj je, kako je rekao, oslobođeno selo njegovog dede i njegove bake

  • 9

Poznati hrvatski glumac Goran Višnjić, koji godinama gradi uspešnu karijeru u Holivudu, primećen je juče u publici u Haškom tribunalu na ročištu hrvatskom generalu Anti Gotovini.

- Nisam došao ovde da podržim ratnog zločinca. Došao sam da podržim i stanem uz čoveka, nosioca visokih odlikovanja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovedao u operaciji "Oluja". U njoj je oslobođeno selo mog dede i moje bake i ja sam na tome zahvalan - rekao je Višnjić, prenela je Hina.

Ovaj 39-godišnji glumac iz Šibenika, koji je popularnost stekao u američkoj seriji “Urgentni centar”, u Hagu je pratio ročište u predmetu hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača i medijima je rekao da je uveren u njihovu nevinost.

- Znam za plemenite napore Međunarodnog suda da pokuša da donese mir u regionu. Došao sam ovde da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom - rekao je Višnjić u pauzi sudske rasprave.

Jedini razlog što ranije nije došao u Hag, kako je objasnio, je što je bio uveren da će Gotovina biti oslobođen svih optužbi, i dodao da bi general već danas trebalo da odšeta na slobodu.

Višnjić je ispričao da je kolegama, s kojima je glumio u seriji "Urgentni centar", često govorio o ratu u Hrvatskoj, i insistirao na tome da se te priče prikažu iz njegovog ugla. Prema njegovim rečima, neki od američkih glumaca bili su iznenađeni kada su čuli da pred Haškim tribunalom ima i optuženih Hrvata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CRO

    15. maj 2012 | 11:10

    Sad ga još više cijenim!!!

  • 4no

    15. maj 2012 | 10:38

    Nista neobicno. Nekome ko je ucestvovao u tzv. 'domovinskom ratu' ovako nesto i prilici, a Goran Visnjic jeste ucestvovao. Nas je problem sto od poznatih faca uvek ocekujemo da budu moralne gromade, a oni to skoro nikada nisu - Ovo je samo jedan dobar primer.

  • Joza

    15. maj 2012 | 13:09

    Gorane svaka cast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA