ŠTA SE DEŠAVA S NARODOM NA BALKANU? Porodične tragedije koje su šokirale BiH (FOTO) (VIDEO)

O motivima surovih zločina se samo nagađa, iako je u mnogo slučajeva porodično nasilje trajalo godinama, samo nije kontrolisano na vreme

  • 21

Aleksandar Majkić iz Gradiške (39) zadavio je juče rukama svoju suprugu Mirjanu (40) u njihovom stanu u Vidovdanskoj ulici pred njihovim sinom (4). Ovakve tragedije su sve češća pojava u regionu, što nas navodi da se zapitamo - šta se zapravo dešava u društvu, porodici i pojedincu uopšte i koji su uzroci ovakvih stravičnih zločina?

GOLIM RUKAMA ZADAVIO SUPRUGU MIRJANU: Stravičnu scenu gledalo njihovo petogodišnje dete!

Mirjana je napadnuta u bračnom krevetu dok je spavala. Iako je uspela da se probudi, nije mogla da preživi. U momentu borbe, oboje su pali sa kreveta, što je probudilo njihovog sina koji je molio oca da mu ne ubije majku, tvrdi izvor blizak istrazi.

Postoji sumnja da je Majkić nakon što je udavio suprugu dva sata bio pored njenog tela kako bi se uverio da je umrla, nakon čega je uzeo dete i odneo ga Mirjaninim roditeljima koji su živeli sprat niže, a zatim se uputio u policijsku stanicu, gde se predao.

Prema tvrdnjama ljudi koji su ih poznavali, ovaj par je imao probleme godinama, još od Mirjanine trudnoće, a incidenti su se događali i na njenom radnom mestu.

Ovo su tragedije koje su se potresle BiH ove i prethodne godine:

Izgoreli u vozilu

Saša Torbica (41) je 19. marta u prijedorskom naselju Donji Garevci ubio svoju suprugu Daliborku (33), zatim zapalio vozilo u kojem su se nalazili, a onda pucnjem presudio i sebi. Prethodno je Daliborka pokrenula brakorazvodnu parnicu i sa troje dece se preselila kod roditelja.

UBIO SUPRUGU, PA ZAPALIO AUTOMOBIL I PUCAO SEBI U GLAVU: Iza bračnog para ostalo troje siročića

Upucao suprugu pa se obesio

Ratko Kerović (73) iz Pirkovaca, kod Lopara, usmrtio je krajem prošle godine suprugu Milenu (69) sa više hitaca iz pištolja, a zatim se obesio u dvorištu iza kuće. Telo ubijene Milene pronađeno je u kući, a Ratko je bio obešen o drvenu gredu.

Foto-ilustracija: freeimages.com/B S K Foto-ilustracija: freeimages.com/B S K

Telo bacio u septičku jamu

Nikodin Dedić (57) iz banjalučkog naselja Bukvalek zadavio je krajem avgusta prošle godine svoju suprugu Slavicu Škorić (55), ostavio je u septičkoj jami, a zatim otišao na obalu Vrbasa i izvršio samoubistvo bacivši se u reku.

Presudio kćerki i sebi

Goran Mišanović (29) iz Modriče ubio je iz vatrenog oružja svoju trogodišnju kćerku, nakon čega je izvršio samoubistvo, a svemu je, kako se spekuliše, prethodio bračni brodolom njega i njegove supruge. Tela su pronađena 23. avgusta prošle godine u naselju Modriča dva.

UBIO TROGODIŠNJU ĆERKU PA SEBE: Ranije pretio ženi da će zažaliti ako ga ostavi!

Foto: Facebook/Goran Mišanović Foto: Facebook/Goran Mišanović

Izmasakrirao majku

Anđu Đerić (68) iz Nevesinja nožem je u julu prošle godine izmasakrirao sin Siniša (38). Ona je imala više od 30 ubodnih i reznih rana po licu i vratu, a sin ju je, kako je tada objavljeno, zaklao dok je, najverovatnije, bio potpuno nervno rastrojen.

NAJSTRAŠNIJA PORODIČNA TRAGEDIJA: Sin ubio MAJKU!

Ubistvo službenim pištoljem

Haris Tabaković (44), inspektor Federalne uprave policije iz Sarajeva, ubio je hicima iz službenog pištolja u sarajevskoj opštini Novi grad Firzetu Bodven-Halkić (49), s kojom je bio u vezi. Ubistvo se dogodilo u aprilu prošle godine.

Foto: Tanjug/AP, morguefile.com Foto: Tanjug/AP, morguefile.com

(Telegraf.rs/ Izvor: nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    30. mart 2016 | 16:06

    Takve stvari su se oduvek desavale, samo sto ranije nije bilo interneta da bi se odma sve saznalo! Mi Balkanci resavamo probleme nasiljem! U dosta slucajeva alkohol igra veliku ulogu. Odrasla sam u nasilnoj porodici tako da ne pricam nista napamet! Bolje bi bilo kod Psihijatra da se ide to nije sramota, ali kod nas jos uvek tabu tema!

  • Nana

    30. mart 2016 | 15:40

    Bes, tuga, besparica, ne javljanje lekaru za pomoć, besperspektivnost...ratovi, vijetnamski sindrom..

  • Pop

    30. mart 2016 | 15:09

    Sramota koliko nam dobro ide u ovoj drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA