UZNEMIRUJUĆE: Počinje tradicionalni kineski festival mesa od KUČIĆA, a fotografije su PRETUŽNE (FOTO) (VIDEO)

Prema podacima organizacija, 10 do 20 miliona pasa godišnje završi kao hrana za ljude u Kini, dok je letnji festival koji se održava 20. juna u gradu Julinu, postao simbol te surove prakse

  • 40

Svake godine 20. juna u kineskom gradu Julinu održava se možda najokrutniji festival na svetu - festival psećeg i mačjeg mesa. Za samo nekoliko dana više od 10 hiljada pasa i mačaka budi ubijeno kako bi završilo na nečijoj trpezi. Aktivisti za zaštitu životinja zatražili su da se festival ukine i time spreči ubijanje pasa.

KOLJU PSE ZA PAPRIKAŠ: Svet se udružio protiv festivala masovnih ubica! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Lokalne vlasti tvrde da tradicija klanja traje samo nekoliko dana, kako bi promenili mišljenje sveta o njihovom gradu. Ali, članovi Hjuman Sosijeti Internešnala, organizacije koja se bavi zaštitom životinja, snimili su pripreme za ovaj festival iako je tek april, a manifestacija je zakazana za jun. Tu dolazi do kontradiktornosti kada su u pitanju tvrdnje tamošnjih nadležnih organa.

Prema podacima do kojih su došle organizacije, u Julinu dnevno bude ubijeno 300 pasa, a ista praksa je i u drugim telovima Kine. Svake godine se zbog mesa ubije između 20 i 30 miliona pasa i mačaka, a mnoge od životinja su nečiji ljubimci koji su ukradeni vlasnicima zbog velike potražnje.

Foto: Tanjug/AP/Chinatopix Foto: Tanjug/AP/Chinatopix

Svetska zdravstvena organizacija je potvrdila da je festival opasan i za zdravlje ljudi jer je jedenje psećeg i mačjeg mesa povezano sa bolestima besnilom i kolerom.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Organizacija za zaštitu životinja pokrenula je kampanju #StopYulin i peticiju. Aktivisti su naveli da će nastaviti da vrše pritisak kako bi festival bio zabranjen na osnovu međunarodnih propisa protiv ubijanja pasa i mačaka i konzumiranja njihovog mesa.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk/ index.hr/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa?

    5. april 2016 | 20:25

    U Indiji je na primer krava sveta zivotinja, a mi itekako volimo teletinu. Sta bi oni tek rekli za nas? Daj ostavite ljude na miru nek jedu sta hoce

  • SSM

    5. april 2016 | 20:22

    Bolesno!

  • ccccc

    5. april 2016 | 20:39

    ZLIKOVCI! MONSTRUMI , IDIOTI, ostali gladniI DABOGDA ,imaju li OVI KRETENI mozga .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA