BIL KLINTON SE SUKOBIO SA DEMONSTRANTIMA: Zbog Hilari uputio oštre reči aktivistima (FOTO) (VIDEO)

Bivši predsednik Klinton se i ranije tokom predizborne kampanje svoje supruge suočavao sa demonstrantima, ali je juče u Filadelfiji potrošio većinu svog vremena na bini u razmeni mišljenja sa njima

  • 8

Bivši američki predsednik Bil Klinton je na predizbornom skupu svoje supruge i potencijalne kandidatkinje Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton razmenio oštre reči sa aktivistima afroameričkog porekla iz pokreta "Životi crnaca su važni", pišu danas američki mediji.

KLINTONOVOJ NIJE BILO SVEJEDNO: Dok je držala govor, aktivistkinja ju je prekinula i ŠOKIRALA SVE svojim rečima (VIDEO)

Demonstranti su na tom skupu u Filadelfiji držali transparente na kojima je pisalo, između ostalog, "Mladi crnci nisu super-predatori", što je fraza koju je Hilari Klinton upotrebila u jednom govoru 1996. godine, preneo je Ej-Bi-Si.

- Ne znam kako biste drugačije okarakterisali vođe uličnih bandi koji navlače 13-godišnju decu na krek i šalju ih na ulicu da ubijaju drugu afroameričku decu. Možda ste vi mislili da su oni dobri građani, ali ona nije - istakao je Bil Klinton.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Vi branite ljude koji uništavaju živote za koje vi kažete da su važni. Recite istinu. Branite ljude koji teraju mladiće da izađu na ulicu i uzmu oružje u ruke - rekao je Klinton, braneći svoju suprugu zato što je 1996. godine izrekla spornu rečenicu.

Bivši predsednik Klinton se i ranije tokom predizborne kampanje svoje supruge suočavao sa demonstrantima, ali je juče u Filadelfiji potrošio većinu svog vremena na bini u razmeni mišljenja sa njima.

- Volim demonstrante, ali oni koji vam ne dopuštaju da odgovorite na pitanja se boje istine - naveo je Klinton.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su i nakon toga nastavljali da prekidaju bivšeg predsednika SAD, kritikujući reformu sistema socijalne zaštite i izricanje dugih zatvorskih kazni.

Klinton je nastavio da zagovara politiku svoje supruge, ističući da je ona prvi kandidat u ovom izbornom krugu koja je rekla: "Hajde da pustimo iz zatvora ljude koji su počinili prekršaje koji ne uključuju nasilje."

Bil Klinton je prošlog leta priznao da je njegov zakon pogoršao situaciju u krivičnom sistemu izricanjem dužih kazni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Potpisao sam taj zakon, koji je zatim pogoršao problem. I želim to otvoreno da priznam - rekao je Klinton na godišnjem skupu nacionalnog udruženja za prava Afroamerikanaca NAACP u julu, takođe u Filadelfiji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamy

    8. april 2016 | 17:15

    Ovi se samo redjaju, Busovi pa Klintonovi,bas bi bilo super da pobedi Tramp!!!

  • Dana

    8. april 2016 | 17:37

    Najveće fukare ovo dvoje, smrde koliko su podmiceni

  • legenda

    8. april 2016 | 17:32

    Bile ti si poremecen covek kao i tvoja zena i vi ste zasluzili svaku osudu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA