ZAPAD AGRESIVNO NA MAKEDONIJU: Ako na snazi ostane odluka o aboliciji, biće HAOSA

Odluka koju je Ivanov doneo 12. aprila o aboliciji političara, među kojima je najviše funkcionera VMRO DPMNE, izazvala je oštre kritike međunarodne zajednice, opozicije i građanskog sektora u Makedoniji

  • 10

Zapadne zemlje će preduzeti agresivne korake protiv lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i visokih predstavnika makedonskih vlasti ukoliko na snazi ostane odluka predsednika Makedonija Đorđa Ivanova o aboliciji političara, piše Volstrit žurnal.

IVANOV POMILOVAO GRUEVSKOG: Afera "prisluškivanje" gotova, vanredni izbori u Makedoniji 6. juna

Volstrit žurnal navodi reči neimenovanog visokog diplomate EU da su među mogućim kaznenim merama koje se razmatraju zabrana putovanja u zemlje šengenske zone, obustavljanje podrške evroatlantskim integracijama Makedonije, kao i povlačenje pomoći koje Skoplje dobija za borbu protiv migrantske krize.

Tekst iz Vol strit džornala pod naslovom "Amnestija makedonskog predsednika izazvala građanske nemire" prenose i makedonski mediji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odluka koju je Ivanov doneo 12. aprila o aboliciji političara, među kojima je najviše funkcionera VMRO DPMNE, izazvala je oštre kritike međunarodne zajednice, opozicije i građanskog sektora u Makedoniji koji je poslednjih nekoliko dana organizovao i ulične proteste u Skoplju, u kojima je povređeno više demonstranata i policajaca.

Zahtev da Ivanov povuče odluku, pored najveće opozicione stranke Socijdemokratkog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva, uputio je i DUI Alija Ahmetija, albanska partija koja je deo Vlade Makedonije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ali koka

    15. april 2016 | 16:16

    Pakuju Makedoncima ,otcepljenje šiptarskog dela.Prijatelji sa zapada ne miruju.

  • Semenike

    15. april 2016 | 21:34

    Pa onisu bili pravi glasali za ozepljenje Kosovo.A sada dajim braca srbi spasavaju decu ida ginu za nase Srba kojisu dali svoju veru i izdali svoju bracu.Ajabi opet pose svega pogino za moja bracu poturcenu.

  • Vaske

    15. april 2016 | 19:52

    Nedaj te se braćo Makedonska Banja Luka i Republika Srpska je uz vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA